Звіт міського голови міста Миколаєва за період роботи на посаді (2016-2017 роки) : 1481705 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Звіт міського голови міста Миколаєва за період роботи на посаді (2016-2017 роки)

Звіт міського голови міста Миколаєва за період роботи на посаді (2016-2017 роки)

БЮДЖЕТ І ФІНАНСИ
Протягом 2016-2017 років політика в сфері фінансів була виваженою та прагматичною. Завдяки тому, що бюджетна система міста функціонувала надійно, вдалось уникнути дефіциту бюджету та спрямувати кошти на розвиток різних галузей міста Миколаєва.
У цілому в 2016 році до міського бюджету надійшло доходів в сумі 3 млрд. 267 млн. 300 тис. грн., або 107,1% до планових призначень (до загального фонду – 3 млрд. 185 млн. 200 тис. грн., до спеціального фонду – 82 млн. 100 тис. грн.).
За основним бюджетоутворюючим платежем – податку на доходи фізичних осіб надходження за відповідний період склали 993 млн. 600 тис. грн. або 107% до планових призначень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяг платежу збільшився на 341 млн. грн., у тому числі розрахунково: в результаті збільшення обсягу оподатковуваних доходів (+82 млн. грн.) і збільшення ставок (+259 млн. грн.).
При цьому за 8 місяців 2017 року до міського бюджету надійшло понад 2 млрд. 691 млн. грн.
Що стосується видаткової частини бюджету Миколаєва, то у 2016 році вона склала 3 млрд. 139 млн. 100 тис. грн. (+677 млн. 800 тис. грн. в порівнянні з 2015 роком, 95,3% щодо річного плану), в тому числі загальний фонд – 2 млрд. 474 млн. 600 тис. грн. і спеціальний фонд – 664 млн. 500 тис. грн.
У 2016 році на виконання доручень виборців за пропозиціями міського голови та депутатів міської ради з міського бюджету спрямовано 10 млн. 500 тис. грн.
А протягом 8 місяців 2017 року виконання видаткової частини бюджету Миколаєва склало 2 млрд. 422 млн. 400 тис. грн. (65,0% щодо річного плану), в тому числі загального фонду – 2 млрд. 129 млн. 500 тис. грн. і спеціального фонду – 292 млн. 900 тис. грн.
Найбільшу питому вагу в структурі видатків міського бюджету, як і раніше, займає соціально-культурна сфера – 79,6%, або 1 млрд. 929 млн. 200 тис. грн.
У 2017 році на виконання доручень виборців за пропозиціями міського голови та депутатів міської ради з міського бюджету спрямовано 13 млн. 700 тис. грн.
Протягом 2016-2017 років фінансування з міського бюджету здійснювалося безперебійно; кредиторська заборгованість по захищених статтях була відсутня, крім видатків, які фінансуються за рахунок субвенцій з державного бюджету за іншими виплатами населенню (пільги і субсидії).
Треба відзначити, що міська влада прагне забезпечити не лише ефективність і надійність бюджетної системи, але й зробити її максимально прозорою і зрозумілою для миколаївців.
З цією метою у 2016 році міська рада приєдналась до проекту «Відкритий бюджет», підписавши Меморандум про співпрацю з ГО «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос».
Користуючись порталом «Відкритий бюджет», Миколаїв отримує візуалізацію міського бюджету (у вигляді графіків та діаграм). Метою впровадження практики візуалізації є збільшення відкритості та прозорості бюджетної політики, забезпечення доступу до показників надходження та використання коштів бюджету Миколаєва в режимі онлайн.
Завдяки реалізації проекту «Відкритий бюджет» городяни можуть ознайомитися з бюджетом Миколаєва в доступній формі. Для цього достатньо зайти у розділ «Міський бюджет» Інтернет-порталу «Миколаївська міська рада» – https://mkrada.gov.ua/content/vidkritiy-byudzhet.html
Бюджет міста стає не тільки більш відкритим та прозорим. Тепер в його розподілі можуть брати участь миколаївці.
Так, з метою впровадження інноваційних механізмів залучення громадськості до розподілу коштів бюджету Миколаєва та розвитку демократичного процесу обговорення громадою напрямів використання бюджетних коштів у 2017 році розпочато впровадження громадського бюджету. На сесії Миколаївської міської ради 13 вересня 2017 року було затверджено Положення про громадський бюджет міста Миколаєва та міську Програму «Громадський бюджет м.Миколаєва».
На даний час ведеться робота з впровадження громадського бюджету в Миколаєві: розпочалася інформаційна кампанія, затверджено базовий логотип громадського бюджету, завершено розробку окремого сайта. І з 5 жовтня 2017 року розпочнеться подання проектів. На їх реалізацію передбачено 37 млн. грн. (2017-2020 рр.) бюджетних коштів, а також кошти міжнародної громадської організації «Фундація українсько-польської співпраці ПАУСІ».

ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК ТА ІНВЕСТИЦІЇ
Пріоритети економічного розвитку міста визначено Програмою економічного і соціального розвитку м.Миколаєва. У 2016 році розроблено Інвестиційний паспорт міста Миколаєва «Галузева аналітика 2016». Крім того, введено в дію інвестиційну мапу Миколаєва, яка надає детальну інформацію про об’єкти потенційним інвесторам.
Протягом 2016 року реалізовано грантовий проект «Нові можливості для проживання, навчання та працевлаштування вимушених переселенців в м. Миколаєві» в рамках грантової програми ЄС «Підтримка громад, що опинилися під впливом конфлікту в Україні», започаткованої у 2015 році. Загальний бюджет проекту складає 265 тис. євро, він спрямований на надання комплексної психологічної, соціальної та консультативної допомоги та забезпечення житлом, одягом та іншими необхідними речами вимушених переселенців з тимчасово окупованої території та зони проведення антитерористичної операції.
У 2016 році в рамках грантового контракту відремонтовано та облаштовано 4 групи у дитячих садках № 141 та № 52, що відвідують 100 дітей вимушених переселенців. Проведено ремонт у 4-х кімнатах та місцях загального користування гуртожитку м. Миколаєва по вул. Курортній, 13-а, в яких проживають сім’ї вимушених переселенців .
Сфера регуляторної політики та підприємництва
Реалізація державної регуляторної політики Миколаївською міською радою та її виконавчим комітетом протягом 2016 року здійснювалась у відповідності до завдань, визначених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», мета яких – прийняття виважених рішень з урахуванням максимально можливих позитивних результатів, спрямованих на забезпечення балансу інтересів суб’єктів господарювання, громадян та влади.
Протягом звітного періоду відповідно до затвердженого Плану-графіка з відстеження результативності регуляторних актів на 2016 рік розробниками регуляторних актів проведені заходи з відстеження результативності регуляторних актів. Усі звіти розробниками оприлюднені на офіційному Інтернет-порталі Миколаївської міської ради (www.mkrada.gov.ua).
З метою створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього підприємництва, запровадження ефективних форм співпраці між міською владою та суб’єктами підприємництва, задля стійкого функціонування і розвитку підприємництва розроблено проект Програми розвитку малого і середнього підприємництва у м. Миколаєві на 2017-2018 роки.
Бюджет Програми складає 6,1 млн.грн. Реалізація завдань і заходів Програми направлена на збільшення кількості суб’єктів підприємництва; збільшення кількості робочих місць, створених суб’єктами малого та середнього підприємництва; збільшення податкових надходжень до бюджету міста від діяльності суб’єктів підприємництва.
На сьогодні сформовано інвестиційний портфель, до складу якого увійшли 43 інвестиційні проекти, серед яких комерційні інвестиційні проекти, соціальні та інфраструктурні інвестиційні проекти, проекти загальнодержавного значення, вільні робочі площі та земельні ділянки.
Для вирішення проблеми ТПВ в м. Миколаєві створено робочу групу з метою реалізації проекту будівництва заводу з переробки та утилізації твердих побутових відходів. На сьогодні вже презентовано 11 проектів.
Третій рік поспіль уповноваженим рейтинговим агентством «Креди-Рейтинг» було підтверджено довгостроковий кредитний рейтинг та рейтинг боргового зобов’язання м. Миколаєва за національною шкалою на рівні uaBBB+ стабільний.

ЗЕМЕЛЬНІ
ВІДНОСИНИ
Протягом 2016-2017 років було укладено 363 договори оренди землі на загальну площу 38,488 гектарів, 612 договорів про зміни до договорів оренди землі, 11 договорів про встановлення особистого строкового сервітуту, 81 договір про зміни до договорів про встановлення особистого строкового сервітуту на продовження строку сервітуту.
Станом на 01.09.2017, отримано плату за встановлення особистого строкового сервітуту у розмірі 1 млн. 758 тис. грн. На вказану дату чинними були 3995 договорів оренди землі на загальну площу майже 1 228 гектарів.
За 2016 рік було укладено 16 договорів купівлі-продажу земельних ділянок загальною площею майже 16 тис. м2 на загальну суму понад 1 млн. грн; за 8 місяців 2017 року – 21 договір купівлі-продажу земельних ділянок загальною площею майже 111,5 тис. м2 на загальну суму майже 10 млн. 715 тис. грн.
За I півріччя 2017 року було укладено 19 договорів купівлі-продажу права оренди земельних ділянок загальною площею 4,8 гектари на загальну суму майже 848 тис. грн.
З метою забезпечення відкритості і прозорості у сфері земельних відносин на офіційному сайті Миколаївської міської ради розміщено Перелік договорів оренди землі (https://mkrada.gov.ua/content/perelik-dogovoriv-orendi-zemli.html).

КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
Управлінням комунальної власності Миколаївської міської ради проводиться робота з передачі житлових будинків на баланс об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). У 2016 році було передано 149 житлових будинків, за 8 місяців 2017 року – 20 житлових будинків. Для порівняння: за попередні 12 років (з 2004 по 2015 рік) на баланс ОСББ було передано 37 житлових будинків.
У 2017 році приватизація комунальної власності територіальної громади міста не здійснювалась.
Станом на 1 жовтня 2017 року, в орендному користуванні знаходиться 745 об’єктів комунального майна загальною площею понад 120 тис. 177 кв. м, що становить на 7 тис. 122 кв. м більше ніж станом на 01.01.2017.
За 2016 рік від оренди об’єктів міської комунальної власності, орендодавцем яких є управління комунального майна Миколаївської міської ради, до міського бюджету надійшло 11 млн. грн., за 9 місяців 2017 року – 9,3 млн. грн. (для порівняння: за 2015 рік надійшло близько 9,1 млн. грн.).
Також, згідно з вимогами Положення про оренду комунального майна, до міського бюджету у 2016 році надійшло понад 426 тис. грн. від комунальних підприємств міської ради (30% від суми коштів, отриманих даними підприємствами від передачі майна в оренду); за звітний період 2017 року аналогічне надходження складає майже 200 тис. грн.
Завдяки виділеним у 2016 році коштам на проведення інвентаризації комунального майна було виготовлено 265 технічних паспортів вільних та орендованих нежитлових приміщень та за Миколаївською міською радою було зареєстровано право власності на 145 нерухомих об’єктів. Оскільки у 2017 році міською радою кошти на проведення інвентаризації не виділялися, протягом звітного періоду було проведено інвентаризацію лише 25 об’єктів. Що стосується реєстрації права власності за міською радою, то за 9 місяців 2017 року кількість таких об’єктів склала 169 (для порівняння: протягом 2015 року було виготовлено лише 3 технічні паспорти).
На сьогодні триває глобальне впровадження програм „АРМ „Майно», „ІАС „Оренда», що забезпечить підвищення ефективності використання майна комунальної власності територіальної громади міста Миколаєва.
У травні 2017 року у Миколаєві почав працювати програмний комплекс «Реєстр комунального майна», в який на даний момент включені близько 3 тисяч об’єктів міської власності. Тепер кожен бажаючий може ознайомитися з детальною інформацією, зайшовши на сайт Миколаївської міської ради в розділ «Економіка і фінанси» (https://mkrada.gov.ua/content/reestr-komunalnogo-mayna.html). Програмний комплекс включає в себе перелік комунальних підприємств, установ, організацій, інвентарний номер, назву об’єкта, інформацію про балансоутримувача, адресу об’єкта, балансову вартість, площу, первинну і залишкову вартість об’єкта.
У липні 2017 року Миколаївським міським головою підписано меморандум про співпрацю з державним підприємством «Сетам» для публічного проведення аукціонів продажу комунального майна. У рамках співробітництва сторони домовилися про партнерство у сфері побудови прозорої, ефективної та дієвої системи електронних торгів з реалізації майна комунальної форми власності відповідно до законодавства з дотриманням принципів економічної конкуренції.

МІСТОБУДУВАННЯ
ТА АРХІТЕКТУРА
Управлінням містобудування та архітектури Миколаївської міської ради протягом 2016 та 8-ми місяців 2017 років проведена наступна робота:
– підготовлено та укладено 119 договорів пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Миколаєва на загальну суму 5 млн. 183 тис. 411 грн.;
– розроблено комплексну схему розміщення зовнішньої реклами по пр. Миру, яка планується для затвердження в поточному році;
– прийнято 12 рішень про демонтаж рекламних засобів в м. Миколаєві;
– демонтовано 500 рекламних засобів різного формату. До місцевого бюджету за звітний період від розміщення зовнішньої реклами надійшло більше 5 млн грн.;
– видано 148 містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок на будівництво (реконструкцію) об’єктів житлового, громадського та виробничого призначення.
Управлінням містобудування та архітектури Миколаївської міської ради, як замовником містобудівної документації, розроблено 7 детальних планів територій.
Зазначена містобудівна документація на даний час оприлюднена та проходить процедуру громадських обговорень в установленому законом порядку.
Рішенням Миколаївської міської ради від 11.08.2016 № 6/3 затверджено План зонування території м. Миколаєва.
Розроблено програму та умови всеукраїнського архітектурного закритого бліц-конкурсу на визначення кращої архітектурно-планувальної концепції реконструкції площі Соборної та частини Флотського бульвару у Центральному районі м. Миколаєва, готувалась за участю управління містобудування та архітектури Миколаївської міської ради.

ІНФРАСТРУКТУРА МІСТА МИКОЛАЄВА
Загальний обсяг видатків на сферу житлово-комунального господарства міста у 2016 році склав більше 553 млн. грн, на 2017 рік заплановано 532 млн. грн. Більше чверті коштів загального та спеціального фонду бюджету було направлено на ремонт та утримання житлового господарства.
Житловий фонд та ремонт житла
Житловий фонд м. Миколаєва налічує 41473 домоволодіння. Протягом 2016-2017 років відбулися суттєві зміни в утриманні спільного майна власників квартир у багатоквартирних будинках. Якщо на початок 2016 року у місті налічувалося 310 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), то на даний час – 556 ОСББ в 613 будинках. Це більше 30% від загальної площі всіх багатоквартирних будинків міста. Департамент житлово-комунального господарства проводить масштабну інформаційну кампанію стосовно роботи ОСББ. У Миколаєві прийнята та успішно функціонує програма співфінансування капітальних і поточних ремонтів 90/10, відповідно до якої 90% вартості робіт сплачується з міського бюджету. Протягом 10 років за програмою співфінансування було реалізовано 115 проектів ОСББ на загальну суму 20 млн. грн. А в 2017 році таких заяв вже надійшло майже на 18 млн. грн.
Проводяться роботи з ремонту житлового фонду міста, переважно це ремонт аварійних покрівель, систем опалення, мереж водопроводу, каналізації тощо. Так, за вказаний період капітально відремонтовано 152 покрівлі, проведено поточний ремонт у 276 будинках, відновлено роботу 607 ліфтів, 19 з яких простоювали більше 10 років. Виконано капітальний ремонт внутрішньобудинкових електричних мереж у 17 будинках, капітальний та поточний ремонт мереж холодного водопостачання в 35 будинках, капітальний ремонт внутрішньобудинкових мереж опалення в 5 будинках, замовлено техпаспорти на 71 будинок ОСББ, встановлено 497 лічильників теплової енергії.
У 2017 році був зроблений важливий крок у приведенні тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій до законодавчих норм – розраховані та прийняті побудинкові тарифи.

Благоустрій міста та ремонт доріг
На благоустрій міста та оновлення технічного парку підприємств комунального господарства в 2016 році було використано 269,2 млн. грн., що майже в 3 рази більш ніж у 2015 році. На 2017 рік заплановано 316,5 млн. грн.
Протягом 2016-2017 років виконано ремонт майже 485 тис. кв. м доріг і внутрішньоквартальних проїздів на суму майже 171 млн грн., тротуарів – більше 14 тис. кв. м на суму понад 6 млн. грн. На всіх об’єктах при виконанні робіт з капітального та поточного ремонту доріг облаштовуються з’їзди для зручності маломобільних груп громадян.
Ремонт доріг проводили адміністрації районів міста відповідно до своїх повноважень.
Заводський район: капітальний ремонт доріг – 53 тис. кв. м, капітальний ремонт тротуарів – понад 3 тис. кв. м, капітальний ремонт асфальтобетонного покриття внутрішньоквартальних проїздів – 2 тис. 750 кв. м.
Центральний район: проведено капітальний ремонт 37 доріг приватного сектору у мкр Варварівка, Тернівка, Матвіївка, Соляні та Ракетне Урочище - майже 73 тис. кв. м; поточний ремонт доріг - понад 328 тис. кв. м. Відновлено асфальтове покриття прибудинкових територій та внутрішньоквартальних проїздів - майже 9,3 тис. кв. м, продовжуються роботи на 7 об’єктах площею 1 тис. 710 кв. м.
Корабельний район: відремонтовано понад 90 тис. кв. м. дорожнього покриття. У тому числі – капітальний ремонт доріг приватного сектору – понад 72 тис. кв. м; поточний ремонт доріг приватного сектору – близько 8,5 тис. кв. м; капітальний ремонт внутрішньоквартальних проїздів – понад 7,5 тис. кв. м; поточний ремонт внутрішньоквартальних проїздів – понад 2 тис. кв. м.
Інгульський район: капітально відремонтовано більше 50,5 тис. кв. м дорожнього покриття за 24 об’єктами. Виконано поточний ремонт тротуарів по вул. Молодогвардійській, вул.Південній, Херсонському шосе, пр.Центральному, вул. Севастопольській та дорожнього покриття по вул. 9 Поздовжній. Виконані роботи з поточного ремонту внутрішньоквартальних проїздів по вул. Пограничній, вул. Дмитра Яворницького, вул. Логовенка.

Зовнішнє освітлення
У 2016 році реалізовано масштабний проект з облаштування мережі вуличного освітлення пр. Богоявленського – перегону між вул. Маячною та вул. Менделєєва в м. Миколаєві. Відновлено освітлення по кількох десятках вулиць міста, освітлено двори багатоповерхових будинків, дитячі та спортивні майданчики. Влаштовано мережі зовнішнього освітлення з використанням світлодіодних світильників і в мкр Північний та мкр Соляні.

Комунальний автопарк
У 2016 році парк комунальної техніки поповнився 16-ма автомобілями та тракторами. Придбані екскаватори навантажувачі, вишки, евакуатор, машина для нанесення розмітки, пристрій для корчування пнів. У 2017 році придбано ще 7 одиниць техніки. Укладено угоду на поставку ще 2 машин-бочок для комунального підприємства «Миколаївводоканал».

Водопостачання та водовідведення
З метою забезпечення городян якісно питною водою та модернізації мереж водопостачання, з 2016 року почалась активна реалізація проекту «Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв», який фінансується Європейським інвестиційним банком. Наразі в рамках проекту триває реконструкція Галицинівських очисних споруд, які були збудовані ще в 1973 році, придбано нове обладнання для лабораторії, будуть проводитися роботи з ремонту аварійних каналізаційних колекторів. Підприємство переходить від очищення води рідким хлором на гіпохлорит натрію, який має високу антибактеріальну активність і безпечніший для здоров’я людини. МКП «Миколаївводоканал» впроваджує геоінформаційну систему для створення єдиної схеми водопровідних мереж міста. З 2016 року на підприємстві було запроваджено службу технічного нагляду, яка контролює всі ремонтно-будівельні роботи. На кінець 2017 року планується проведення двох великих тендерів щодо реконструкції очисних споруд водопроводу та очисних споруд каналізації. На сьогоднішній момент вже готові концепції проектів реконструкції вищезазначених очисних споруд, які найближчим часом будуть погоджені з Європейським інвестиційним банком, та готується відповідна тендерна документація.

ТРАНСПОРТНА
ГАЛУЗЬ
Виконавчі органи Миколаївської міської ради працюють над впровадженням у Миколаєві автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів у громадському транспорті. У межах зазначеної роботи у серпні 2017 р. проводилась зустріч з виробниками комплектуючого та програмного забезпечення, необхідного для впровадження системи електронного квитка. Були обговорені питання щодо виду обладнання, програмного забезпечення та підготовки технічного завдання для проведення відкритого конкурсу серед компаній, що займаються впровадженням автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів в громадському транспорті.
Крім того, з липня 2017 року у Миколаєві реалізується проект ПАТ «ПриватБанк» щодо оплати за проїзд в міському електротранспорті через мобільний додаток «Приват24». Даною послугою вже скористалися понад 10 тис. мешканців Миколаєва.
Міська влада планує розширити мережу електротранспорту. У серпні 2017 року міський голова підписав угоду з ЄБРР про підготовку кредитного фінансування проекту «Модернізація громадського тролейбусного транспорту». Завершується проектування нових тролейбусних ліній.
У 2017 році комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» бере участь у проекті «Міський громадський транспорт в Україні» з питання оновлення рухомого складу.
Проект передбачає придбання 46 одиниць автобусів середньої місткості, 20 одиниць автобусів великої місткості та 18 одиниць тролейбусів. Реалізація проекту забезпечить комфортні перевезення пасажирів, в тому числі осіб з обмеженими фізичними можливостями.
За дорученням міського голови розпочата співпраця з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком, опрацьовуються варіанти отримання кредиту для поповнення міського автопарку новими муніципальними тролейбусами і автобусами.
У 2016-2017 роках з метою усунення порушень на міському пасажирському транспорті Миколаєва проводився моніторинг звернень громадян з питань коригування діючої міської маршрутної мережі, розпочато роботу з впровадження GPS-контролю.

ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ, ЕНЕРГОМОДЕРНІЗАЦІЯ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИХ
ТЕХНОЛОГІЙ
Впровадження енергоефективних технологій та реалізація заходів з енергомодернізації – важливий напрямок роботи виконавчих органів Миколаївської міської ради. Його актуальність обумовлена не тільки зростанням цін на енергоносії. Важливо, що кошти, які були зекономлені при сплаті житлово-комунальних послуг, можуть бути спрямовані на модернізацію інфраструктури міста та розвиток соціально-гуманітарної сфери.
У Миколаєві реалізацією заходів з енергозбереження та енергомодернізації займаються департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради, а також комунальна установа Миколаївської міської ради «Центр енергоефективності міста Миколаєва», створені наприкінці 2016 року. Стратегічним документом, що спрямовує їх діяльність, є Програма «Теплий Миколаїв», розрахована на 2017-2019 роки.
Результатом роботи департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради стало приєднання у 2017 році Миколаєва до Європейської ініціативи «Угода мерів», в рамках якої місцеві та регіональні органи влади беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлюваних джерел енергії на своїх територіях.
Крім того, навесні 2017 року між Миколаєвом та Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України було укладено Меморандум про партнерство щодо запровадження систем енергетичного менеджменту для підвищення енергетичної ефективності будівель бюджетних установ, що фінансуються за рахунок коштів бюджету Миколаєва.
Департаментом енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради в тестовому режимі взято на моніторинг 3 об’єкти бюджетної сфери: 2 школи та пологовий будинок. Це дало можливість, крім іншого, попередити перевищення лімітів споживання електроенергії.
На сьогодні до системи електронного енергомоніторингу внесено 147 будівель закладів управління освіти міської ради. До системи планується включити 449 будівель 268 закладів бюджетної сфери Миколаєва.
У 2017 році Миколаїв і Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України підписали меморандум про впровадження ЕСКО-механізму. Такий крок дасть можливість за рахунок інвесторів впроваджувати енергомодернізаційні заходи в освітніх закладах Миколаєва і таким чином економити бюджетні кошти.
Протягом 2017 р. були профінансовані енергомодернізаційні заходи в закладах управління освіти, управління охорони здоров’я та управління у справах фізичної культури і спорту на загальну суму 24 млн. 655 тис. грн.

РОЗВИТОК МІСТА
ТА ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ
ПРОЕКТІВ
З метою залучення донорських коштів та надання аналітичної підтримки під час реалізації проектів з розвитку міста та впровадження інновацій у квітні 2016 року була створена комунальна установа «Агенція розвитку Миколаєва».
За період своєї роботи Агенція залучила 4,58 млн грн. небюджетних коштів, з міського бюджету освоєно 1,61 млн. грн., тобто на 1 витрачену гривню з міського бюджету Агенцією залучено 2,8 грн. позабюджетних коштів на реалізацію проектів місцевого розвитку.
У зазначений період отримали фінансування та вже реалізовані або знаходяться у процесі реалізації 16 проектів за трьома напрямками.
I. У рамках економічного напрямку був реалізований проект «Розробка аналітичних матеріалів та презентаційного комплексу для інвесторів», більш відомий під брендом «Invest in Mykolaiv».
Мета проекту полягає в тому, щоб показати Миколаїв з точки зору вигідного партнера для бізнесу.
Презентаційний комплекс включає в себе інвестиційну брошуру, презентаційний відео-ролик та сайт (http://www.investinmyk.com/), на якому доступна інформація про об’єкти нерухомості та проекти, що можуть бути привабливими для інвесторів.
Під час реалізації проекту було проведено більш ніж 100 зустрічей з представниками місцевого бізнесу, розроблено 16 бізнес-кейсів у трьох сегментах – агропереробка, виробництво обладнання для морської галузі та розвиток набережних, проведена презентація інвестиційних можливостей в Миколаєві представникам більше 100 компаній та організацій, які тісно працюють з інвестиціями.
Спільно із редакціями англомовних KyivPost та BusinessUkraine були підготовлені спеціальні випуски видань про Миколаїв, зокрема про інвестиційну привабливість. BusinessViews підготував статтю про Миколаїв як стартап.
II. У рамках напрямку «Просторовий розвиток» були реалізовані наступні проекти:
У рамках проекту «Реконструкція центральної частини Миколаєва» із залученням громади та експертів був проведений аналіз та подані пропозиції щодо реконструкції Соборної площі на основі українського та світового досвіду. Перший етап проекту розпочався з конкурсу ідей (http://soborna.mda.mk.ua/), учасниками якого могли стати звичайні мешканці міста. Другий етап (на даний час триває реалізація) – це професійний конкурс серед сертифікованих архітекторів (http://contest.mda.mk.ua/). Оголошення переможців заплановано на 10 жовтня.
Також в рамках проекту був проведений просторовий аналіз та подані рекомендації експертів щодо подальшої реконструкції вулиці Соборної. Зокрема, розроблені рекомендації щодо правил розміщення інформаційних вивісок на фасадах будівель – «Дизайн-код Соборної».
В рамках проекту «Мастер-план парку «Перемоги» було проведено комплексне дослідження парку та розроблена концепція розвитку парку.
Досить успішним виявися проект Агенції із освітлення небезпечних пішохідних переходів – за позабюджетні кошти 12 переходів обладнані енергоефективними LED-світильниками компанії ТОВ «ГАЛЕД-Україна». Згодом ще 25 були підсвічені за цією ж технологію за кошти департаменту ЖКГ міської ради та за підтримки меценатів. Проект є унікальним для міста та одночасно вирішує дві проблеми – забезпечує безпеку пішоходів і дозволяє економити електроенергію.
III. У рамках напрямку «Розвиток громадського суспільства» був створений Ресурсний центр громадських ініціатив, що став базовим консультаційним, інформаційним і навчальним центром для некомерційних організацій та ініціативних груп Миколаєва.
Окрім цього, восени 2016 року розпочато Проект із роздільного збору відходів у школах. Перший етап охопив 12 шкіл міста. Другий етап стартує цієї осені, планується впровадження сортування сміття у всіх шкіл Миколаєва.


Источник: Вечерний Николаев | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Звіт міського голови міста Миколаєва за період роботи на посаді (2016-2017 роки)"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 14
Новых вестей вчера: 23

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта