Звiт Миколаївського міського голови Юрія Гранатурова про діяльність виконавчих органів за 2014 рік : 1281901 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Звiт Миколаївського міського голови Юрія Гранатурова про діяльність виконавчих органів за 2014 рік

Звiт Миколаївського міського голови Юрія Гранатурова про діяльність виконавчих органів за 2014 рік

2014 рік став межею, яка назавжди розділила історію України на «до» і «після». Вже ніколи наша держава та ми самі не будемо такими, як раніше. Доленосні події, що відбувалися протягом року, спонукали до рішучих реформ та повного оновлення влади - від найвищих щаблів до місцевого самоврядування.
Ще на початку року було зрозуміло, що органи місцевого самоврядування попереду чекає непроста робота. Нестабільна політична ситуація та економічна криза, які загострювалися з кожним днем, ставили під загрозу і стабільне функціонування міського господарства.
Але це також змусило нас мобілізуватися і шукати альтернативні шляхи виходу із складного становища. Міська рада затвердила план заходів щодо організації виконання та економного і раціонального використання коштів міського бюджету на 2014 рік. Ситуація була, хоч і складна, але контрольована.
Сьогодні можна підсумувати, що нам все ж таки вдалося підтримати роботу систем життєзабезпечення Миколаєва на достатньому рівні і, незважаючи на скрутні фінансові умови, поповнити матеріально-технічну базу комунальних підприємств.
Ми не лише витримали фінансові випробування, але й ні на день не затримали виплат заробітної плати працівникам бюджетної сфери і соціальних виплат пенсіонерам, профінансували пільги та субсидії.
Місцева влада взяла на себе соціальний захист сімей, які приїхали до міста з АР Крим та районів проведення антитерористичної операції. Із жовтня 2014 року на обліку перебувають понад 4 тис. осіб, а це майже 2,5 тисячі сімей.
Майже двом тисячам сімей призначено і стабільно виплачується щомісячна грошова допомога.
354 родини, що сьогодні знайшли притулок на миколаївській землі, отримують належні їм соціальні виплати і компенсації.
Звітуючи про роботу у 2014 році, я хочу подякувати всім, хто разом з міською владою сумлінно працював над вирішенням поставлених завдань – це і депутати міської ради, і комунальні підприємства, і підрядні організації міста, і представники громадськості, які продемонстрували активну і дієву позицію у вирішенні питань життєзабезпечення Миколаєва. А набутий цього року досвід зробив усіх нас більш терплячими та мудрими.
(Закінчення.
Початок - на 1-й стор.)

Місто розвивалося всупереч усім труднощам і вибороло собі право мирного життя в єдиній державі. Як результат - рішенням комітету уповноваженого рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» від 12 грудня минулого року було підтверджено довгостроковий кредитний рейтинг м.Миколаєва на рівні uaBBB+ «Стабільний» за Національної шкалою.
Детальніше про виконання міського бюджету у 2014 році. Обсяг доходів загального фонду міського бюджету міста Миколаєва за 2014 рік по надходженнях податків та зборів складає 790 млн. грн., або 102% до затверджених показників. Порівняно з 2013 роком обсяг надходжень податків та зборів загального фонду збільшився на 40 млн. грн. (5,3%).
Якщо у 2013 році надходження податків та зборів на одного жителя міста складали 1 тис. 489 грн., то у 2014 році майже на 100 грн. більше (1 тис.586 грн.). Обсяг доходів спеціального фонду (без офіційних трансфертів та власних надходжень бюджетних установ) очікується в сумі 123,6 млн. грн., або 111,7 % до запланованих показників.
Протягом останніх років забезпечується стабільне зростання розвитку міського бюджету. За 2014 рік обсяг бюджету розвитку очікується 119 млн. грн., що на 1,1 млн. грн. більше обсягу попереднього року.
У цілому по місту Миколаєву в 2014 році профінансовано видатків на загальну суму 1746,5 млн. грн., з них:
- по загальному фонду - 1518,1 млн. грн.,
- по спеціальному – 228,4 млн. грн., що, порівняно з виконанням 2013 року, більше на 220,1 млн. грн., або на 14,4 %.
План надходжень від приватизації об’єктів міської комунальної власності на 2014 рік виконано на 137%. Приватизовано 10 об’єктів міської комунальної власності. Як результат, надходження до міського бюджету за 2014 рік склали 2,75 млн. грн.
Надходження від оренди об’єктів міської комунальної власності до міського бюджету за минулий рік склали 7,00 млн. грн., тобто 100 % від запланованого.
У процесі пошуку альтернативних джерел фінансування соціально важливих для міста проектів нам вдалося активізували співробітництво з міжнародними організаціями.
Ми стали учасниками грантової програми ЄС «Підтримка громад, що опинилися під впливом конфлікту в Україні». Підготовлено проект, який передбачає надання комплексної допомоги та забезпечення усім необхідним вимушених переселенців з тимчасово окупованої території та зони АТО. Проект пройшов перший етап конкурсного відбору. Сума коштів, яка буде профінансована представництвом ЄС, складає майже 235 тисяч євро.
Вже з березня цього року почнеться реалізація кількох проектів у рамках співпраці з адміністрацією міста Люблін (Республіка Польща). Найважливіший напрямок спільних дій - підвищення рівня енергоефективності та використання відновлювальних джерел енергії.
Впровадження енергозберігаючих технологій – мета ще одного міжнародного проекту («Black Sea Buildings Energy Efficiency Plan») міста з урядом Румунії, вже проведено роботи з енерго-аудиту житлового фонду міста. І дуже важливо, що основна частина гранту фінансується урядом - партнером.
Протягом року тривав двосторонній діалог міської влади та підприємців, спрямований на забезпечення комфортних умов для ведення бізнесу, що забезпечує додаткові робочі місця та наповнення місцевого бюджету. У місті стабільно зростає кількість суб‘єктів підприємницької діяльності. Як приклад, з 2010 по 2014 роки кількість суб’єктів збільшилася з 73 тисяч до майже 87 тисяч, це 14 тис., з яких – 12 тисяч звернулися у 2014 році.
На виконання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» здійснено ряд заходів, спрямованих на поліпшення законодавчої та нормативної бази, що регулює підприємницьку діяльність. Так, в минулому році опрацьовано та підготовлено висновки до 8 проектів нормативно-правових актів, з яких 5 прийняті та на 3 проекти здійснення регуляторної діяльності не поширюється.
Проведені певні заходи з відстеження результативності 14 регуляторних актів та два скасовані, що втратили чинність. На підставі аналізу та повторного відстеження ефективності було встановлено, що реалізація актів забезпечила досягнення цілей, визначених при їх затвердженні. На відомчому Інтернет-порталі відповідні звіти оприлюднюються та здійснюється ведення реєстру діючих регуляторних актів. Можна додати, що на даний час таких налічується 55, з них 43 - рішення Миколаївської міської ради, 11 рішень виконкому Миколаївської міської ради та 1 розпорядження міського голови.
Для розвитку житлово-комунальної галузі міського господарства у 2014 році було використано майже всі можливості та ресурси. З бюджету розвитку профінансовано 6,7 млн. грн. видатків на капітальні ремонти житлового фонду комунальної власності та житлового фонду ОСББ, так:
- відремонтовано майже 8 тис. квадратних метрів покрівлі у 18 житлових будинках на загальну суму понад 2 068,4 тис. грн.;
- здійснено капітальний та післяекспертний ремонти 54 ліфтів на суму понад 800 тис. грн., крім того, проведено поточний ремонт 158 ліфтів (451,2 тис. грн.);
- поточний ремонт системи опалення 21 житлового будинку на суму майже 400 тис. грн.
Профінансовано видатки капітального характеру по благоустрою міста на загальну суму 10,2 млн. грн.
Цього року нам вдалося придбати 8 одиниць малої механізації.
У кінці року Миколаївщину та ще кілька областей України спіткало стихійне лихо. Міські комунальні служби працювали у цілодобовому режимі, намагаючись ліквідувати наслідки потужного снігопаду. Пережита нами надзвичайна ситуація показала слабкі місця у міському комунальному господарстві. Одною з причин, що вповільнила відновлення руху транспорту, стала недостатня кількість спеціалізованої техніки. Довелося вивести на прибирання доріг навіть важку гусеничну техніку.
Тому, виходячи з ситуації, яку ми спостерігали протягом кількох днів напруженої боротьби зі стихією, виконавча влада зробила певні висновки і за сприяння депутатського корпусу намагатиметься щороку передбачати кошти для придбання хоча б 10 одиниць спецтехніки.
У рамках розділу «Миколаївський двір» проведено роботи в 25 дворах, а це 67 будинків, в яких проживає понад 11 тисяч мешканців.
Для активного і якісного дозвілля миколаївців встановили 25 нових дитячих та спортивних майданчиків.
Комплексно провели роботи в 15 дворах:
- відремонтували понад 2 тисячі кв. м внутрішньо-квартальних доріг на суму понад 500 тис. грн. та зовнішнє освітлення на суму понад 290 тис. грн;
- провели омолодження 217 дерев, знесли 76 аварійних та сухих.
Провели роботи загальнобудівельного характеру, а саме: ремонт відмосток, козирків та зовнішнього освітлення під'їздів, фарбування вхідних дверей та побілка фасадів. Відремонтовані і встановлені нові лавки і столи біля житлових будинків, приведені в порядок місця збору твердих побутових відходів тощо.
Усі ми добре пам‘ятаємо трагічний випадок, що стався у травні на вул. Лазурній, 40. У результаті потужного вибуху загинуло семеро миколаївців, сотні людей залишилися без даху над головою. Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації з резервного фонду міського бюджету було виділено 1 млн. 125 тисяч гривень.
Рішенням виконкому міської ради сім’ям загиблих надана матеріальна допомога, організовано перевезення та розміщення 173 евакуйованих в готельному комплексі «Турист».
Завдяки підтримці депутатів Миколаївської міської ради постраждалі громадяни отримали кошти на загальну суму 270,0 тис. грн. (по 10,0 тис. грн. кожному). Крім того, з резервного фонду міського бюджету виділено ще 700,0 тис. грн.
За рахунок коштів державного бюджету, відповідно до рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради, на особові рахунки громадян, постраждалих від вибуху, була перерахована адресна грошова допомога на загальну суму 950,0 тис. грн. (Розпорядженням КМ України від 21.05.2014 № 528-р. облдержадміністрації виділено на ці цілі 46 мільйонів 743 тис. грн.).
Крім того, на вирішення соціально-побутових проблем 240 постраждалим (з яких 227 осіб, які проживали в цій будівлі, та 13 осіб – власники квартир) була перерахована грошова допомога по 10 тис. грн. кожному на загальну суму 2 млн. 400 тис. грн. (з яких - 2 млн. 150 тис. грн. за рахунок державного бюджету, 250 тис. грн. – з резервного фонду міського бюджету).
Для громадян, які постраждали внаслідок вибуху, у новозведеному будинку придбано 80 квартир.
У червні стався вибух у п‘ятиповерховому будинку на вулиці Молодогвардійській, 28. Постраждалі (26 мешканців) були відселені до санаторію-профілакторію «Чайка» (ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект»).
Постраждалим мешканцям з міського бюджету виділено 30 тис. грн. адресної допомоги та 1,5 млн. грн. на проведення відновлювальних робіт. На даний час будинок відновлений для проживання. Люди повернулися до рідних осель. Більше того, там проведено капітальний ремонт системи електропостачання і даху.
З метою зменшення споживання природного газу виконано реконструкцію 8 котелень із заміною 20 застарілих котлів на 33 сучасні зразки (з високим ККД 92-98%). З експлуатації виведено 8 нерентабельних малоефективних котелень з 18 котлами застарілих зразків.
Завершено реконструкцію пункту стерилізації та утримання тварин, профінансовано 2,6 мільйона гривень з бюджету. На початку 2015 року планується введення в експлуатацію, що стане відліком повноцінної діяльності комунального підприємства «Центр захисту тварин».
За результатами перевірок щодо законності розміщення тимчасових пересувних споруд на території міста адміністраціями районів міської ради у минулому році демонтовано 175 об‘єктів. Повністю звільнено від незаконних тимчасових забудов і торговельних об‘єктів вулицю Радянську та Верхню Набережну.
Протягом 2014 року тривала робота по асфальтуванню та благоустрою миколаївських вулиць.
Капітально відремонтовано майже 70 тис. кв. метрів доріг та внутрішньоквартальних проїздів. Поточний ремонт виконано на 64 тис. кв. м міських доріг.
У Ленінському районі капітально відремонтовано:
- вул. Скульптора Ізмалкова (від Херсонського шосе до вулиці 2 Поздовжньої);
- дороги приватного сектору по вулиці 5 Лінія (від вулиці Кірова до вул. 5 Поздовжньої).
Поточний ремонт доріг виконано по:
– вул. Круговій (від вул. Кірова до вул. Легпромівської);
– вул. Орджонікідзе (від вул. Чкалова до пр. Леніна);
– вул. Севастопольській (від вул. Маршала Василевського до вул. Комсомольської).
У Заводському районі нове покриття з‘явилося на вул. Водопровідній (від вул. Морехідної до вул. 7 Поперечної), капітально відремонтований пров. 2-й Парниковий та тротуар вул. 1 Слобідської.
Поточний ремонт зроблено на вул. 2-й Слобідській та у пров. 1-му Парниковому.
У Центральному районі капітально відремонтовано дороги по:
- просп. Леніна,
- вул. Герцена (мкр Тернівка),
- вул. Клубній (мкр Варварівка, від будинку №25 до вулиці Зарічної).
У Корабельному районі капітальний ремонт доріг проведено по:
- вул. Рибній (від вул. Литовченка до вул. Коллонтай),
- вул. Академіка Рильського (від вул. Терешкової до вул. М.Ульянової),
- вул. Терешкової (від просп. Жовтневого до вул. Ударної),
- вул. Литовченка (від пр. Жовтневого до вул. Академіка Рильського),
- провулкам Блюхера та Нахімова (від будинку № 19 до вул. Командарма Уборевича).
Поточний ремонт дорожнього покриття зроблено по:
- вул. Гагаріна (від просп. Жовтневого до профілакторію «Перемога»),
- вул. Новобудівній (від пр. Жовтневого до вул. Радянської Армії),
- вул. Академіка Рильського,
- вул. Галицинівській,
- вул. Ударній (від будинку № 2 до вул. Терешкової),
- вул. Ватутіна на перехресті з вул. Академіка Рильського,
- вул. Толстого,
- вул. Приміській,
- вул. Уральській,
- вул. Братській.
Для комфорту і безпеки місцевих жителів у Миколаєві протягом року відновлено мережі зовнішнього освітлення, а саме:
- більше 40 км кабелю,
- встановлено понад 1 тис. 200 світильників та 71 опору,
- замінено більше 12 тисяч ламп.
Для посилення безпеки дорожнього руху на автомагістралі міста нанесено 33 кілометри дорожньої розмітки та встановлено майже 500 дорожніх знаків.

Сьогодні міська влада повністю переглядає схему маршрутів транспорту в Миколаєві. Процес пасажирських перевезень повинен бути оптимізований, у першу чергу, для зручності городян. Особлива увага повинна приділитися віддаленим районам: Матвіївці, Малій та Великій Коренихам.
Вже підготовлено проект нової вдосконаленої мережі міського пасажирського транспорту, яким заплановано 50 міських автобусних маршрутів загального користування. Пріоритет буде надано міському електротранспорту.
Довідково: на сьогодні транспортна мережа Миколаєва складається з 5 трамвайних, 4 тролейбусних та 96 автобусних маршрутів. Для їх обслуговування використовується 1481 одиниця транспорту.
В минулому році були придбані два сучасних (низькопідлогових) тролейбуси, пристосовані для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.
На прохання городян відновлено тролейбусний маршрут №4, який пов'язує мікрорайон Намив і старий залізничний вокзал.
Силами працівників комунального підприємства «Миколаївелектротранс» відновлено та поставлено на маршрути 10 трамвайних вагонів і 7 тролейбусів.
З мікрорайону Намив до Корабельного району з листопада 2014 року відновлено рух 8 автобусів великої пасажиромісткості.

Міська влада у співпраці з громадською організацією «Ліга інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату «Перемогти себе» та громадською організацією «Мастерская добра» запровадила проект «Розвиток нових підходів у сприянні працевлаштуванню осіб з інвалідністю». У рамках цього проекту учасникам надається допомога у перевезенні від місць проживання до Чорноморського державного університету ім. Петра Могили та у зворотному напрямку. Окрім того, миколаївців з обмеженими можливостями, за бажанням, підвозять на культурно-масові і спортивні заходи.
Управління транспортного комплексу, зв‘язку та телекомунікацій міської ради самостійно розробило варіант обладнання автобусів механічним підлоговим пристроєм, за допомогою якого інваліди-візочники отримають змогу зручної посадки-висадки.
Довідково: наразі фахівці вивчають можливість сертифікації пристрою з подальшим обладнанням маршрутних автобусів нашого міста.

Значна увага приділяється оснащенню закладів охорони здоров‘я міста Миколаєва. На базі міської лікарні №1 після капітального ремонту відкрили та забезпечили сучасним медичним обладнанням реанімаційний блок кардіологічного відділення для хворих інфарктом міокарда. З міського бюджету на ці заходи було затрачено майже 2 мільйони гривень.
Нейрохірургічному відділенню лікарні швидкої медичної допомоги (за кошти міського бюджету) придбано операційний мікроскоп, що відповідає світовим стандартам нейрохірургії.
В минулому році за рахунок коштів міського бюджету придбано медичне обладнання:
– для міських лікарень №1 та №3,
- для дитячої лікарні №2,
- дитячої поліклініки №4,
- центрів первинної медико-санітарної допомоги.
Проведено капітальні ремонти у:
- лікарні швидкої медичної допомоги,
- дитячій лікарні № 2,
- пологових будинках №№1, 2, 3,
- міській лікарні № 4,
- відділенні «Клініка, дружня до молоді»,
- протитуберкульозному диспансері,
- центрах первинної медико-санітарної допомоги (сімейних амбулаторіях по вул. Нікольській, 4б/1, 4б/2, 4б/3, центрі первинної медико-санітарної допомоги №6 та №5 по пр. Леніна,135 та капремонт покрівлі ЦПМСД №3).
У День Святого Миколая під час традиційного щорічного благодійного концерту вдалося зібрати 96 тисяч гривень. Усі кошти спрямовані на придбання необхідного медичного обладнання для міської дитячої лікарні №2.

Ще більшої актуальності та ваги у 2014 році набув захист населення міста у разі виникнення надзвичайної ситуації. Увага до нього загострилася, а робота поповнилася новими формами. Проведено комісійне обстеження захисних споруд та підвальних приміщень та організовано роботи з їх очищення. Визначені 470 підвальних приміщень загальною місткістю понад 260 тисяч осіб, які можна використовувати у разі необхідності для укриття населення.
Придбано спеціальні транспортні засоби та спеціальне обладнання для проведення аварійно-рятувальних та відновлювальних робіт на загальну суму біля 500 тис. грн.
Для забезпечення негайної передачі інформації про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій в мережі вуличних гучномовців встановлено відповідну програму та 102 такі пристрої.
Тисячі миколаївців єдиною громадою виступають за збереження єдності й територіальної цілісності країни, роблять усе можливе, щоб підтримати українську армію, своїх земляків – учасників антитерористичної операції. Миколаївська міська влада одна з перших в Україні прийняла програму, спрямовану на підтримку учасників антитерористичної операції і членів їх сімей.
Вже 933 учасники АТО прийняв Центр надання адміністративних послуг за спрощеною системою та видав 378 дозволів на виготовлення проектів землеустрою.
Для воїнів передбачено додаткові гарантії соціального захисту: безкоштовне медичне обслуговування та реабілітація у медичних закладах міста, звільнення від сплати за користування житлом.
Довідково: одноразова матеріальна допомога надається дітям військовослужбовців, які загинули або померли внаслідок поранень, контузії чи каліцтва, одержаних при виконанні службових обов‘язків на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та під час участі в антитерористичній операції (АТО) на сході України, за рахунок субвенції з обласного бюджету. По місту Миколаєву, станом на кінець грудня, було надано вищезазначену допомогу 15 дітям військовослужбовців на загальну суму 167 тисяч 500 грн.

Сьогодні більше ніж 150 тисяч мешканців потребують допомоги соціальних служб міста.
Так, в минулому році призначено:
- понад 25 тис. виплат у зв’язку з пологами, при народженні та по догляду за дитиною;
- 565 осіб отримали допомогу на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням;
- матеріальну допомогу отримали майже 7,5 тис. одиноких матерів,
- 2019 малозабезпечених сімей;
- призначені субсидії на житлово-комунальні послуги 11 тис. 385 сім’ям.

Протягом 2014 року в місті створено майже 3 тисячі (2 тис. 889) нових робочих місць.
За сприяння державної служби зайнятості міста працевлаштовані більше 5 тис. осіб.
Відповідна робота проводиться і з людьми, які прибули з тимчасово окупованої території:
201 особа отримала статус безробітного,
175 призначено допомогу по безробіттю,
працевлаштовано 80 осіб,
26 осіб направлено на професійне навчання,
17 взяло участь у громадських роботах.

У Миколаєві функціонує чотири відділення соціальної допомоги вдома, послугами яких за рік скористалися близько 2 тисяч громадян.
Довідково: Міський територіальний центр соціального обслуговування опікується пенсіонерами, інвалідами, самотніми непрацездатними мешканцями міста – усього близько 10 тис. осіб. Їм надають більше 40 видів соціальних послуг.
Для залучення в активне соціальне життя людей похилого віку та їх всебічного розвитку міським територіальним центром запроваджена соціально-педагогічна послуга «Університет третього віку». Дану соціально-педагогічну послугу отримують 798 пенсіонерів.
Центр реінтеграції бездомних громадян 2014 року прийняв 862 миколаївця:
- 613 з них отримали реєстрацію,
- 177 особам відновлені паспорти.

Не стоїть на місці житлове питання. Минулого року ордери на квартири отримали 64 особи, в тому числі:
- три багатодітні сім‘ї,
- інвалід Великої Вітчизняної війни,
- учасник Великої Вітчизняної війни,
- ліквідатор аварії на ЧАЕС,
- мешканець аварійного будинку.
Довідково: цього року ми усі стали свідками та співучасниками особливої події для сім‘ї Мокряк, яких доля нагородила одразу трьома малюками. У травні 2014 року вони отримали ключі від трикімнатної квартири.
61 миколаївець отримав ордери на житлову площу в гуртожитках, які належать до комунальної власності.
Ще 53 особи з числа тих, хто потребує соціального захисту, поселені до соціального гуртожитку по вул. Бутоми, 13а. Саме там же знайшли прихисток 10 громадян, які прибули з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.
Нам вдалося закінчити будівельні роботи та відкрити, вперше за останні роки, дитячий садок № 143 у мікрорайоні Намив. На його реконструкцію з 2012 року з міського бюджету витрачено 17,5 млн. грн. При будівництві використано нові енергозберігаючі технології, оснащення - за останнім словом техніки. Дитячий садок вже відвідують понад 200 малюків.
Створено умови для навчання і виховання дітей з особливими потребами – на базі ЗОШ №43 ім. К.Ф. Ольшанського, відкрито ще один спеціальний клас для дітей із затримкою психічного розвитку, організовано роботу 4 класів з інклюзивним навчанням.
Протягом навчального року школярі безкоштовно користуються міським електротранспортом.
За рахунок місцевого бюджету організовано перевезення учнів шкіл №№12, 14, 24, 27, 29, 40 до місця навчання та додому.
Діти пільгових категорій та учні 1-4 класів забезпечені безкоштовним гарячим харчуванням. У 2014 році знайдено можливість для підвищення його вартості.
За ініціативою міської влади юні миколаївці, які постраждали від техногенних аварій, змогли цього літа оздоровитися за рахунок міського бюджету. Загальна кількість дітей, які відпочили у оздоровчих таборах – 1 тисяча 94 особи.
За підсумками участі в учнівських всеукраїнських олімпіадах ми маємо 31 переможця. В 2014 році отримали стипендії міського голови та міської ради 43 підлітка.
Довідково: 149 випускників 2014 року отримали медалі за високі досягнення у навчанні та нагороджені цінними подарунками від міського голови та міської ради.
Протягом 2014 року здійснено капітальний та вибірковий ремонт в учбових закладах:
- покрівель на суму майже 508 тис. грн.;
- спортивних та актових залів на суму більше 76 тис. грн.;
- підлоги, їдальні, обідні зали на суму майже 56 тисяч гривень.
Завершено облаштування внутрішніх вбиралень у морському ліцеї та ЗОШ №24.
В ЗОШ №56 встановлено металопластикові вікна на суму більше 157 тисяч гривень, поновлено огорожу на суму більше 237 тисяч гривень.
Реконструйовано фізкультурно-ігрові майданчики дошкільних навчальних закладів №№20, 48, 50, 87, 92, 83, 127, 131, 133, 140, муніципального колегіуму.
Відновлено роботу басейну в дошкільному навчальному закладі №87, відкрито спортивний зал в дитсадку №50.
У 37 загальноосвітніх закладах створено локальні безпровідні комп‘ютерні мережі. Усі школи мають підключення до мережі Інтернет.
На фінансування галузі «Культура» в 2014 р. спрямовано майже 62 млн. грн. Зроблено поточні ремонти закладів культури на загальну суму 420 тис. грн. (з бюджету - 371 тис. грн.; зі спецфонду – 49 тис. грн.). Це і бібліотеки для дітей та дорослих, і заклади клубного типу, і школи естетичного виховання.
Проведено капітальні ремонти на загальну суму 926 тис. 200 грн., у тому числі відремонтовано:
- покрівлю амфітеатру у дитячому містечку «Казка», яка була у аварійному стані,
- фасад дитячої музичної школи №2,
- санвузли концертної зали «Юність».

За рахунок коштів міського бюджету проведений поточний ремонт 11 об’єктів культурної спадщини на загальну суму 259 тис. грн.
До Дня Святого Миколая у культурно-ігровому комплексі «Дитяче містечко «Казка» урочисто відкрито «Планетарій», створений за рахунок гранту конкурсу «Територія РУСАЛа» (200 тис. грн.) та коштів міського бюджету (200 тис. грн.).
Виготовлено меморіальну дошку на честь капітана яхти «Ікар», почесного громадянина Миколаєва Бориса Немирова, яку буде встановлено на будівлі яхт-клубу під час відкриття нового спортивного сезону у травні 2015 року.
З бюджету міста повністю утримуються:
- 13 спортивних шкіл,
- Центральний міський стадіон,
- стадіон «Юність»,
- ДЮСОК Корабельного району.

Надається фінансова підтримка у розмірі 256 тис. 500 грн. фізкультурно-оздоровчому клубу інвалідів «Вікторія» та частково фінансується школа вищої спортивної майстерності.
Загалом, на утримання спортивних шкіл у 2014 році з міського бюджету виділено 18 млн. 205 тис. грн.
У місті розвивається більше 57 видів спорту, із яких у 27 видах рівень підготовки тренерів і матеріальної бази дозволяє готувати спортсменів міжнародного рівня. Кращим спортсменам Миколаєва у 2014 році призначено 20 стипендій міського голови та міської ради.
У 2014 році миколаївські спортсмени гідно представили наше місто на чемпіонатах, кубках світу, Європи, України та міжнародних змаганнях.
Довідково:
- срібним призером чемпіонату світу з веслування академічного став Антон Бондаренко,
- успішно виступили на етапах Кубку світу з фехтування молоді шаблісти Богдан Платонов, Костянтин Воронов, Євген Трифонов, вони посіли другі та треті місця,
- на чемпіонаті Європи Костянтин Воронов став срібним призером,
- наша краща фехтувальниця Ольга Харлан в 2014 році стала чемпіонкою світу, Європи та виграла етап Кубку світу,
- порадували своїми виступами на чемпіонаті Європи стрибуни на акробатичній доріжці Дар’я Алєксєєва, Микита та Станіслав Стаценко, вони посіли третє місце,
- наші стрибуни у воду Ілля Кваша та Олена Федорова на чемпіонаті Європи стали бронзовими призерами,
- вперше чемпіоном світу з шахів у 2014 році став Олександр Бортник.
Це миколаївці, які дають нам ще один вагомий привід для гордості за рідний край.

Шановні депутати міської ради, громадо!
2014 рік нам запам‘ятається як час напруженої праці та концентрації максимальних зусиль, спрямованих на збереження стабільності в нашому місті та спокою на його вулицях. Головне, що ми не допустили протистоянь і заворушень, незважаючи на численні загрози.
Нашим найдорожчим спільним здобутком є збереження миру і цілковитої безпеки городян. Ми знаємо ціну життя! Міська влада й надалі робитиме все, щоб не пустити безлад у наше місто.
2014 рік також був періодом відкритого діалогу органів влади і представників громадськості, які стали справжніми учасниками формування та реалізації місцевої політики. Щиро дякую усім, хто приєднав свій голос до спільноти небайдужих громадян, чесно і самовіддано працюючи заради благополуччя Миколаєва і його мешканців.
Далеко не все, шановні миколаївці, вдалося і вдається!
Для міської ради у своїх майбутніх діях пріоритетними будуть інтереси людини. Переконаний: вирішувати проблеми міста ми будемо спільно із депутатським корпусом, членами міської територіальної громади, допомагаючи один одному, проявляючи людську мудрість та толерантність.
Як міський голова повністю усвідомлюю ступінь відповідальності, яку поклали на мене жителі Миколаєва. Хочу вас запевнити, що я завжди прагнутиму бути достойним вашої довіри та цієї великої відповідальності!
Дякую за увагу!


Источник: Вечерний Николаев | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Звiт Миколаївського міського голови Юрія Гранатурова про діяльність виконавчих органів за 2014 рік"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 1
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта