Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.06.2023

Канадське Товариство Червоного Хреста придбало для Пирятинського ЦПМСД сучасний медичний автомобіль


У ході зустрічі керівник Пирятинського ЦПМСД Єгор Киричевський наголосив на великій важливості особистої позиції міського голови Андрія Сімонова


Канадське Товариство Червоного Хреста придбало для Пирятинського ЦПМСД сучасний медичний автомобільСьогодні у Пирятинській громаді побувала моніторингова група з реалізації проєкту Міжнародного Товариства Червоного Хреста.

Нагадаємо, за ініціативи міського голови Андрія Сімонова Пирятинська міська рада приєдналася до співпраці та спільної реалізації проєкту Міжнародного Товариства Червоного Хреста. Лише три міста у Полтавській області працюють з проєктом: Кременчук, Миргород та Пирятин.

У Пирятині на базі комунального підприємства „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги Пирятинської міської ради“ працює мобільна бригада швидкої медичної допомоги хворим у сільській місцевості громади.

Канадське Товариство Червоного Хреста придбало для Пирятинського ЦПМСД сучасний медичний автомобіль, обладнаний базовим оснащенням, за допомогою якого висококваліфікований лікар Алла Криворучко надає виїзну медичну допомогу людям у селах. Лікар  має в арсеналі набір ліків, який включає понад 30 видів медикаментів та може розширюватися за потреби.

Оснащення включає пристрій телемедицини, коли лікар, у присутності пацієнта, може отримати консультації вузького спеціаліста й оперативно дати призначення хворому.


моніторингова група з реалізації проєкту Червоного Хреста
 

Експерти Червоного Хреста повідомили голові громади про свою високу оцінку роботи пирятинської бригади медичної допомоги. Вони поспілкувалися і з лікарем Аллою Криворучко, і з хворими. Люди дуже гарно відгукуються про якісний рівень медичного обслуговування.

Загалом за місяць лікар приймає понад 300 хворих пацієнтів, видає безкоштовно базові ліки, за потреби – здійснює перенаправлення до вузького спеціаліста. Бригада працює за графіком та охоплює усі населені пункти громади.  Лише пирятинська бригада у Полтавській області здійснює виїзди у вихідні дні!


моніторингова група з реалізації проєкту Червоного Хреста
 

У ході зустрічі керівник Пирятинського ЦПМСД Єгор Киричевський наголосив на великій важливості особистої позиції міського голови Андрія Сімонова щодо деяких аспектів реформи медицини.  


моніторингова група з реалізації проєкту Червоного Хреста
 

Адже робота фельдшерсько-акушерських пунктів у сільській місцевості не входить до програм Національної служби здоров’я України; відповідно й не фінансується з державного бюджету. Але, водночас, робота ФАПів у селах для людей життєво необхідна! Первинна медична послуга має бути доступна для хворого; медичний працівник має бути поряд, у зоні пішої доступності, аби вчасно надати допомогу. – Саме таким є бачення голови громади Андрія Сімонова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник поліції Полтавщини привітав працівників вибухотехнічної служби з річницею

Тому Пирятинська міська рада виділяє кошти з бюджету громади на утримання ФАПів у селах. Водночас, мобільна бригада Червоного Хреста є суттєвим посиленням роботи ФАПу. Адже кваліфікований лікар завжди проконсультує фельдшера, внесе коригування у призначення для хворого. Відтак якість надання медпослуг хворим пацієнтам у селах значно зросла!

моніторингова група з реалізації проєкту Червоного Хреста
 

Андрій Сімонов подякував партнерам Міжнародного Товариства Червоного Хреста за неоціненну допомогу муніципалітету, адже здорове суспільство – то найбільша цінність й завжди буде найвищим пріоритетом роботи муніципалітету.

 
моніторингова група з реалізації проєкту Червоного Хреста


моніторингова група з реалізації проєкту Червоного Хреста


Схожі матеріали:
👁 446
Категорія: Здоров'я
Теги: пирятин, Червоний Хрест




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д... На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д...
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ