реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Василь Чепурний отримав всеукраїнську премію ім. Івана Огієнка за книгу «Сто днів Широкої війни»

Сьогодні, 2 червня, Василь Чепурний отримав всеукраїнську премію імені Івана Огієнка за книгу «Сто днів Широкої війни». Її вручення відбулося на батьківщині Огієнка, в містечку Брусилові на Житомирщині.
Премію вручено за участі митрополита Київського і всієї України Епіфанія та голови Всеукраїнського товариства «Просвіта» Павла Мовчана.
Це перший лауреат престижної премії з Чернігівщини.

Всеукраїнська премія імені Івана Огієнка заснована товариствами Івана Огієнка та «Просвітою», житомирськими обласними радою та адміністрацією. Подання на премію Василю Чепурному здійснили з Чернігова та Івано-Франківська: обласне товариство «Просвіта» імені Т.Шевченка та Товариство письменників і журналістів імені І.Франка.

Як повідомлялося, 27 жовтня 2023 року у Чернігові в історичному помешканні Народного Руху України, де зараз знаходиться Музей боротьби за відновлення незалежності України на Чернігівщині, Василь Чепурний презентував свою нову книгу «Сто днів Широкої війни». Вона надрукована у серпні цього року.
Автор — відомий журналіст, власний кореспондент газети «Голос України» по Чернігівській області, почесний голова Чернігівського обласного об’єднання «Просвіта», був одним із засновників обласного товариства української мови імені Т.Г. Шевченка та Чернігівської крайової організації Народного Руху України, борець за незалежність України в XX столітті, активний учасник Помаранчевої революції та Революції Гідності. Він автор книг «Акурайку», «В осім барку» та у співавторстві «Цеглинка для рідного храму». Його творчість — зброя в боротьбі за розвиток і зміцнення незалежної України та війні з російським агресором.






Теги:Книга, Премія, широка війна, Василь Чеепурний, сто днів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar