Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.03.2023

З фасаду будівлі залізничної станції «Полтава-Південна» прибрали герб СРСР


По всій Полтавщині перейменовуються вулиці, які прославляли радянського письменника Андрія Головка


З фасаду будівлі залізничної станції «Полтава-Південна» прибрали герб СРСРПісля звернень Полтавського офісу Українського інституту національної пам’яті (УІНП) та активістів ГО «Декомунізація. Україна» публічний простір низки громад Полтавщини очистили від незаконної символіки.

Так нарешті виконано норму декомунізаційного Закону, згідно зі ст.1, пунктом 1, підпунктом 4 «а» якого до символіки комуністичного тоталітарного режиму віднесено «будь-яке зображення державних прапорів, гербів та інших символів СРСР».

З фасаду будівлі залізничної станції «Полтава-Південна» прибрали герб СРСР

З фасадної частини головної пасажирської будівлі вокзалу станції «Полтава-Південна» за адресою : м. Полтава, площа Слави, буд 1 нарешті прибрано герб СРСР, правонаступником якого є росія.
 
«1992 рік-Постанова Верховної Ради, яка ще у 1992 році затвердила Тризуб Малим Державним Гербом. 2016 рік-Верховна Рада приймає декомунізаційний закон. 2016 рік- розпорядження Полтавської облдержадміністрації за №207 про демонтаж зображень комуністичної символіки у місті Полтава», в т.ч. й герба СРСР, зірок та серпів і молотів на фасаді будівлі Південного вокзалу міста Полтава (станція «Полтава-Південна»).

Україна спливає кров’ю від російських варварів, а у публічному просторі українського міста лишалася улюблена символіка сталіна-путіна. На звернення УІНП та ГО «Декомунізація. Україна» протягом трьох років отримували відписки. І от 20 березня 2023 року споруду нарешті очистили від ворожої символіки. Це ганебно, що протягом десятиліть дехто консервував ворожі сенси»
, – прокоментував подію регіональний представник УІНП в Полтавській області Олег Пустовгар


З фасаду будівлі залізничної станції прибрали герб СРСР


У Кременчуці демонтують дошку, із психічнохворим колаборантом

У Кременчуці демонтують дошку, що звеличувала психічнохворого колаборанта й радянського письменника

На засіданні Кременчуцької міської комісії з найменувань об’єктів топоніміки, увічнення пам’яті видатних діячів і подій погодили демонтаж з будівлі Кременчуцького льотного коледжу меморіальної дошки радянському письменнику Андрію Головку.

радянський письменник Андрій Головко

«По всій Полтавщині перейменовуються вулиці, які прославляли радянського письменника Андрія Головка. Серед них і Кременчуцька міська громада. Настав час прибрати й меморіальні дошки, щоб остаточно припинити звеличення цього комуністичного радянського письменника, психічно хворої людини. Головко-колаборант: служив в Армії УНР, але згодом зрадив свою державу, дезертирував, перейшов на бік російських більшовиків: влітку 1920 року добровільно вступив до лав окупаційної Червоної Армії, де спершу очолив підрозділ кінної розвідки, а згодом став лектором у Харківській школі червоних старшин. У 1989 році В’ячеслав Чорновіл опублікував зізнання Головка про вбивство своєї родини в забороненому у СРСР самвидавчому часописі «Український Вісник».

Цитую: «Головко—класик соцреалізму, виявився «душогубом». 14 травня 1924 року Андрій Головко пострілом із револьвера системи «Наган» убив власну дружину Тетяну Семенівну Головко, 27 років. Наступного дня застрелив свою п’ятирічну доньку Галину; проходив лікування у психіатричній лікарні»
, – поділився Олег Пустовгар.

Радянську символіку демонтували у селищі Білики Полтавського району

Після звернення Полтавського офісу Інституту нацпам’яті комунальні служби Білицької громади прибрали пам’ятний знак із зображенням Кремля, який знаходився на вул. Миру. Також демонтували меморіальні дошки на будівлях по вулиці Парковій: на честь 100-річчя від дня народження кривавого ката українського народу, ідеолога і організатора агресії червоної росії проти Української Народної Республіки Владіміра Ульянова-Лєніна та 50-річчя Жовтневого перевороту у росії.

Білики-знак із Кремлем


Білики-знак із Кремлем
 
Білики-знак із Кремлем

Символіку СРСР прибрали у Зінькові

Попри той факт, що декомунізаційний закон набрав чинності ще у 2016 році, лише зараз, у період всенародної відсічі повномасштабному російському вторгненню, у Зінькові після звернення ГО «Декомунізація. Україна» теж демонтували таблицю, що прославляла події ленінського заколоту у Санкт-Петербурзі (Росія). Цю табличку у часи імперії зла-СРСР зіньківські комуняки встановили на честь 50-річчя більшовицького ленінського жовтневого перевороту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо скільки чоловіків призовного віку втекли з Полтавщини за кордон під час війни

Також у відділенні поштового зв’язку Зінькова зафарбували герб СРСР. «За повідомленням полтавської філії «Укрпошти» символіку комуністичного тоталітарного режиму у відділенні поштового зв’язку міста Зіньків з індексом 38100 усунено», – повідомила у офіційному листі-відповіді директор з адміністративного забезпечення акціонерного товариства «Укрпошта» Тетяна Шкрюм.
 
Символіку СРСР прибрали у Зінькові


Зіньків-дошка більшовицькому перевороту

Зіньків-дошка більшовицькому перевороту

Полтавський офіс УІНП


Схожі матеріали:
👁 585
Категорія: Полтавщина
Теги: Кременчук, Білики, Символіка СРСР, Зіньків, колаборант




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ