Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.03.2023

У місті на Полтавщині люди на колінах проводжали двох Героїв


На Донеччині народився Герой, там і загинув, захищаючи право України на вільне й незалежне життя


У місті на Полтавщині люди на колінах проводжали двох ГероївТраурний мітинг за полеглими воїнами Олександром Афоніним та Олександром М'якотою відбувся 19 березня на центральній площі Лубен.

Воїни-побратими несуть на плечах дві труни - віко однієї з яких закрите, другої - відкрите. У скорботній тиші під сонячно-чистим небом тріпотять чиленні державні прапори з траурними стрічками, про це повідомляє видання "Лубенщина".

Ведуча Інна Сизоненко розпочинає скорботний мітинг та нагадує біографіі героїв: - 16 березня 2023 року під час штурмових дій противника та мінометного обстрілу у напрямку н.п. Тоненьке, Покровського району Донецької області, отримав мінно-вибухові травми несумісні з життям і загинув наш земляк 1 номер обслуги гранатометного відділення взводу вогневої підтримки РВП, солдат М'якота Олександр Володимирович.

Олександр Володимирович народився 16 листопада 1972 року у м. Дебальцеве Донецької області. Ще маленьким разом з родиною переїхав на Лубенщину, з якою й пов’язане все його життя. Середню освіту отримав у Засульській школі, пізніше закінчив Войнихівське професійно-технічне училище №53. Здобув професію кранівника.

У місті на Полтавщині люди на колінах проводжали двох Героїв
 

Олександр Володимирович пов’язував своє життя з мирною працею будівельника. Працював у ПМК-4, різних будівельних фірмах.

Любив людей і природу, рибалку й гриби. Вмів підтримати людей у скрутну хвилину. Був чуйним і веселим, життєрадісним і оптимістичним. Але, головне, він був справжнім патріотом України.

Добровольцем він став до лав Збройних Сил України 24 лютого 2022 року – у перший день повномасштабної війни. На Донеччині народився Герой, там і загинув, захищаючи право України на вільне й незалежне життя. Схиляємо голови в жалобі й поділяємо горе разом з дружиною та донькою, рідними та друзями Олександра Володимировича. Наші земляки стають у стрій Небесних воїнів світла! Вічна пам’ять і Царство Небесне!


У місті на Полтавщині люди на колінах проводжали двох Героїв
 

Другий захисник: - 15 березня 2023 року у напрямку н.п. Тоненьке Покровського району Донецької області загинув наш земляк, сержант із матеріального забезпечення стрілецької роти, головний сержант АФОНІН Олександр Віталійович.

Олександр Віталійович Афонін народився 3 липня 1971 року у смт. Чорнухи. Середню освіту здобував у Лубенській загальноосвітній школі №1, у 1989 році отримав спеціальність слюсаря-електромонтажника у Лубенському СПТУ-13.

У 1989 -1991 році проходив строкову службу в армії. Олександр Віталійович був чесною і працьовитою людиною. Працював у Лубенських ремонтно-механічних майстернях, у ПАТ «Лубно ТБ», у комунальному підприємстві ЛК ЖЕУ, будував і ремонтував. Віталій Олександрович був життєлюбною людиною. Дуже любив футбол.


У місті на Полтавщині люди на колінах проводжали двох Героїв
 

Грав за команди Молокозаводу, «Племсервіс», «Сула». Проте, осторонь біди, що прийшла на українську землю разом з російськими окупантами, стояти не міг. І вже 25 лютого 2022 року призваний Лубенським РТЦК та СП на військову службу по мобілізації. Ворог обірвав ще одне життя захисника України, приніс страшне горе в родину. У жалобі мати, дружина, донька і син, брат. Разом з ними сумує і вся Лубенська громада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні у Новій Каховці розцвіла ранкова “бавовна”

Ми втратили справжнього воїна-захисника, патріота й громадянина, сім’я – надійну опору, сина, чоловіка, батька, брата, дідуся; друзі – хорошого товариша, майстра «золоті руки», душу компанії. Висловлюємо щире співчуття рідним та друзям Героя. Не забудемо! Не пробачимо! Царство Небесне та вічна і світла пам’ять воїну-захиснику Афоніну Олександру Віталійовичу.

У місті на Полтавщині люди на колінах проводжали двох Героїв
 

Участь в мітингу взяли міський голова Олександр Грицаєнко, начальник РВА Сергій Сіряченко, начальник відділу соціально-психологічної підтримки РТЦК та СП Сергій Даценко, заступник голови Лубенського міжрайонного об’єднання ветеранів АТО/ООС Віктор Сивуха.

Пам'ять героїв вшанували хвилиною мовчання та піднесли їм квіти. Лубенці опустилися на коліна проводжаючи в останню дорогу захисників.

Схожі матеріали:
👁 822
Категорія: Події
Теги: воїни, війна, україна, Герої, Лубни




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ... На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ...
На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин... На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин...
ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО) ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО)
Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор
Великодні заходи на території Полтавщини пройшли без прав... Великодні заходи на території Полтавщини пройшли без прав...
На Полтавщині горіли гаражі — врятовано два легкових авто... На Полтавщині горіли гаражі — врятовано два легкових авто...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ