реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

...Знову не проштовхатися від "хороших русскіх"

Тут Євген Магда щойно зачепив цікаву тему, коли відмовився ходити на ефіри «Прямого» - бо там стало просто не проштовхнутись від «хороших русскіх» як експертів з усіх питань.

Тема дійсно цікава і неоднозначна – принаймні, в кожного до неї власне ставлення. Скажімо, коли претензії до Росії ще не були настільки тотальним трендом і багато колег спокійно бігали на ефіри медведчуківських телеканалів так часто, як тільки вдавалось здобути запрошення, - я просто дистанціювався.

Коли медіапростір зачистили бодай від медведчуківських телеканалів, я трохи заспокоївся. Приймаю запрошення на ефіри нормальних телеканалів з патріотичною позицією, а телевізор просто не дивлюсь. Але дивлюсь ці телеканали на YouTube. І от власне там почав помічати чимраз більше російської присутності – отих «хороших русскіх». Кому вони можуть бути цікаві, нащо їх тягнуть, та ще й в товарних кількостях?!

Я можу зрозуміти присутність в ефірах російських політиків: якщо мені і цікаво когось послухати, так це відвертих ворогів, а не якогось ліберального ушльопка, що дудлить десь в Парижі модний коктейль і розповідає, що треба робити Україні і українцям.

Ефіри українського ТБ нафаршировані під дашок різноманітними «російськими експертами» буквально з усіх питань: війни, політики, розвідки, літератури, культури, сейсмології, історії, мови... Виникає просте питання: що нового, цікавого, цінного хоч для когось може розповісти той же підтоптаний дідок Піонтковський?! За його словами, Путін вже разів 10 помер як не від інсульту, то від геморою і ще разів 20 його вбили. Як хтось може досі того Піонтковського слухати і про щось з ним говорити?

Якщо громадяни медійники аж до такої міри зневажають наявні кілька сотень українських експертів – добре, нехай! Тоді мали би виховувати нових експертів, шукати молодь. Та що завгодно – але ж не тягнути давно запліснявілий російський мотлох в ефір!

Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ



Теги:широка війна, Олексій Голобуцький, Євген Магда, Піонтковський, ТБ, Прямий


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Хочу доповнити. На поверхні інше - мовні подвійні стандарти. Не кажу вже про ігнорування мовного закону.
Коли англомовний експерт в етері, подають синхрон україномовного диктора. У випадку з російськомовним гостем такого нема.
І це на суперпатріотичних Еспресо і Прямому.
avatar