Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.02.2023

На Полтавщині у наркоугруповання вилучено наркотиків на 10 мільйонів гривень


Організував наркобізнес 32-річний уродженець Дніпропетровщини


На Полтавщині у наркоугруповання вилучено наркотиків Злочинна група у складі п’яти осіб діяла на території трьох областей. Зловмисники розповсюджували «Альфа-PVP», амфетамін, метамфетамін і канабіс, який збували по всій країні через «мастер-клади», закладки та поштові відправлення. Така незаконна діяльність приносила їм понад пів мільйона гривень заробітку щомісяця.

Викрили наркоугруповання оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Полтавській області спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Полтавській області у співпраці з представниками територіального управління Державного бюро розслідувань та під процесуальним керівництвом Полтавської окружної прокуратури.

Організував наркобізнес 32-річний уродженець Дніпропетровщини. Він залучив до незаконної діяльності ще чотирьох мешканців різних регіонів країни віком від 20-ти до 27-ми років. Зловмисники налагодили чітку схему збуту наркотичних засобів і психотропних речовин в особливо великих розмірах на території всієї країни.

Вони створили та адміністрували Телеграм-канал, де пропонували до продажу заборонені речовини, які заздалегідь замовляли гуртовими партіями в Інтернеті. Дилери пропонували до продажу «Альфа-PVP», амфетамін, метамфетамін та канабіс.

На Полтавщині у наркоугруповання вилучено наркотиків
 

Збували «товар» за допомогою сервісу поштових відправлень та через закладки, а для постійних клієнтів готували спеціальні великі закладки – «мастер-клади» – з набором різних наркотиків та психотропів. Розрахунок відбувався переказом на банківські картки та електронні гаманці, а їхній щомісячний дохід перевищував 500 тисяч гривень.

Правоохоронці, за силової підтримки бійців спецпідрозділу БПОП ГУНП в Полтавській області провели низку санкціонованих одночасних обшуків на території Дніпропетровської, Полтавської та Сумської областей, за місцем мешкання фігурантів, де вилучили 8 кг «Альфа-PVP», 1,5 кг амфетаміну, по кілограму метамфетаміну та канабісу, а також фасувальні матеріали, електронні ваги, зброю та гроші.

На Полтавщині у наркоугруповання вилучено наркотиків
 

Все вилучене скеровано на проведення експертних досліджень.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку складає близько 10 мільйонів гривень.

На Полтавщині у наркоугруповання вилучено наркотиків
 

Членам наркоугруповання повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість "Довідки про реєстрацію місця проживання" можна замовити витяг у застосунку "Дія"

Київський районний суд міста Полтави обрав їм запобіжні заходи у вигляді безальтернативного тримання під вартою. Нині вирішується питання про накладення арешту на їхнє майно.

За вчинене їм загрожує до 15-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поліцейські продовжують проводити заходи для встановлення решти осіб, які можуть бути причетні до незаконної діяльності наркоугруповання.

 


Схожі матеріали:
👁 439
Категорія: Події
Теги: наркотики, психотропи, наркобізнес




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині за січень-квітень зареєстровано 242 ДТП На Полтавщині за січень-квітень зареєстровано 242 ДТП
Не впорався з керуванням та з'їхав у кювет: на Полтавщині... Не впорався з керуванням та з'їхав у кювет: на Полтавщині...
Робоча група надала рекомендації за підсумками розгляду з... Робоча група надала рекомендації за підсумками розгляду з...
Поліція Полтавщини вилучила у 33-річного мешканця сусіднь... Поліція Полтавщини вилучила у 33-річного мешканця сусіднь...
«Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» на Полтавщині: п... «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» на Полтавщині: п...
У травні ВПО Полтавщини отримають 169 мільйонів гривень д... У травні ВПО Полтавщини отримають 169 мільйонів гривень д...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ