реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Помер головний редактор газети "Голос України"

На 75-му році життя пішов у вічність головний редактор газети Верховної Ради "Голос України" Анатолій Федорович Горлов. Анатолій Федорович очолював газету з 2002 року.

Народився в с. Любимівка Михайлівського району Запорізької області, закінчив Київський державний університет імені Тараса Шевченка. Понад 40 років віддав журналістиці — працював редактором у Державному комітеті УРСР по телебаченню і радіомовленню, в РАТАУ, в редакції «Голосу України» - першим заступником головного редактора, головним редактором.

Присвоєно почесне звання «Заслужений журналіст України». Нагороджений орденами «За заслуги» ІІ і III ступеня, Почесною Грамотою Верховної Ради України, відзнакою Міністерства оборони України.

До останнього дня залишався на робочому місці....

Петро МЕЛЬНИК

Газету "Голос України" неможливо уявити без Анатолія Федоровича Горлова. Він із команди, яка працювала над першим номером газети, він же створював її колектив і характер.

Я працювала власним кореспондентом "Голосу України" по Донецькій області 18 років і можу запевнити: у нас не було заборонених тем або забороненого рівня критики. Навпаки: редактор прагнув, аби газета була "зубастою", а теми - не місцевого, а загальнодержавного рівня.

І це справді працювало. Перевага регіональному контенту, але з постановкою проблеми. Неодноразово траплялися випадки, коли виступ газети допомагав вирішувати долі людей. Або зрушити з місця важку проблему.

Анатолій Федорович був прискіпливим редактором, вимагав писати коротко і ще коротше, безжально витискав із матеріалів "воду" чи викреслював зайве. Водночас він прагнув зробити щось більше, ніж просто написати в газеті про проблему. Після 2014 року започаткував спецвипуск газети для сходу. Разом із газетою допомагав відправляти на схід книги, подарунки та іншу допомогу для українців.

Ці спецвипуски і ці подарунки мали неймовірний ефект, іноді більший, ніж державна інформаційна політика. Це були речі, які обʼєднували країну.
Світла памʼять справжньому журналісту і мужній людині.

Ліна КУЩ



Теги:Ліна Кущ, Голос Украни, Анатолій Горлов, журналістика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar