реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігів молився з митрополитом

З нагоди храмового свята у чернігівській Катерининській церкві урочисте богослужіння очолив митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Храм був переповнений, незважаючи на будний день. Адже традиційно, вже багато років поспіль, саме цього дня літургію очолює предстоятель церкви. Цього ж дня у храмі було й немало військових на чолі з командувачем оперативного командування «Північ» генерал- майором Віктором Ніколюком. Він, як і начальник обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус, отримав благословенну грамоту з відзнакою від глави Православної церкви України.

Митрополит Епіфаній освятив нову ікону святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. А в проповіді нагадав, що кілька років Катерининська церква була в облозі прихильників «руського мира», але перемогти Україну неможливо і в цьому козацькому храмі лунає молитва українською мовою і за Україну.

Глава ПЦУ поклав квіти до тимчасового меморіалу героїв Небесної сотні та захисників України з Чернігівщини, що загинули в боях від 2014 року. У розмові з начальником військової адміністрації В’ячеславом Чаусом за участі військових капеланів мова йшла про гуманітарні акції церкви, про релігійну і міжконфесійну ситуації, питання капеланства та заходи спрямовані на залучення міжнародної підтримки задля протидії російській агресії.



Теги:Чернігівська єпархія, пцу, Катерининська церква, генерал Ніколюк, В'ячеслав Чаус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar