Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Як правильно зберігати метал для прокату?


Як правильно зберігати метал для прокату?

Як правильно зберігати метал — актуальне питання для тих, хто навсправжки задумався зайнятися металопрокатом. В умовах війни, коли в Україні пошкоджено тисячі інфраструктурних об'єктів, будівельна галузь та все, що з нею взаємопов’язане, виходить на перше місце.

Для правильного зберігання металопродукції необхідний спеціальний так званий амбар, тобто місце, де зберігатимуться металовироби. В іншому випадку метал може частково або повністю втратити свої властивості. Надалі, відповідно, він уже нікому не знадобиться.

Головні вимоги


Вкрай важливо для зберігання використовувати криті майданчики з гарною вентиляцією приміщення. Склад повинен бути дуже об'ємним, щоб у ньому без будь-яких складнощів міг вільно переміщатися навантажувач, а можливо, що навіть не один і не два.

Важлива особливість: немає жодних характерних ключових особливостей для зберігання кольорових і чорних металів. Умови зберігання — ідентичні. Єдина різниця полягає в рівні допустимої вологості. Цю ключову особливість слід враховувати під час облаштування складського приміщення під металопрокат.

Експерти рекомендують розміщувати стелажі з металопродукцією на відстані «соціальної дистанції». Іншими словами, — не менше півтора метра один від одного.
Як правильно зберігати метал для прокату?

Зберігання дрібних та великих металотруб


Дуже важливо розрізняти особливості зберігання дрібного та великого асортименту.

Так, металеві труби невеликого розміру важливо зберігати у зв’язках, а не окремо. Така необхідність викликана тим, що:


  • будь-який дрібний асортимент, у тому числі й труби, у зв’язках легко транспортувати;

  • легко та швидко занурювати для транспортування;

  • зберігання у зв’язках забезпечує додаткову безпеку від пошкоджень: матеріал менш схильний до ударів, деформації та інших механічних впливів.
  • Що стосується великого металу, наприклад, тих самих труб, то їх зазвичай зберігають у вигляді масиву, який складається один на одного. При цьому важливо враховувати спеціальні обмежувальні конструкції, що запобігають випадковому випаданню та деформації виробів.
    Як правильно зберігати метал для прокату?

    А ось великий листовий метал зазвичай зберігається у складеному вигляді. При цьому між листами обов’язково мають бути спеціальні прокладки. За допомогою них забезпечується вільний доступ повітря (провітрювання).

    Дуже важливо враховувати й інші особливості:


  • Металеві листи не повинні провисати. Інакше це призведе до утворення вигинів. Але це механічне пошкодження можна буде усунути за допомогою додаткових прокладок.
  • Стелажі


    Вони відіграють дуже важливу роль для зберігання металопрокату. Тому стелажі не можна розставляти аби потрапивши. Дуже важливо створити план-схему їхнього розташування. Можливо, для цього знадобиться скористатися послугами професійних дизайнерів-інтер'єрів.
    Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
    Ще новини
    Коронавірус все ще становить загрозу для здоров'яХоча пандемія COVID-19 значно пішла на спад, багато людей досі хворіють на коронавірус, але вже не поспішають здавати аналізи





    На початок