реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Половина озимини посіяна

Більше 50 відсотків до плану вже засіяли озиминою аграрії області. Зокрема, 57 тисяч гектарів — пшеницею, 7,4 тисячі гектарів — житом та 2,2 тисячі гектарів — ячменем.

Як повідомили в обласному департаменті агропромислового розвитку, загальний прогноз дещо нижчий тогорічного показника — буде засіяно 131,4 тисячі гектарів (-51,1 тис. га або 28%), з них 120,5 тисячі гектарів — пшеницею, 8 тисяч гектарів — житом та 2,9 тисяч гектарів — ячменем. Але вже виконано план посіву озимого ріпаку — 29,3 тисячі гектарів.

Також, попри дощі, аграрії області умудряються збирати пізні сільськогосподарські культури — гречку, просо, соняшник та сою. Станом на кінець вересня зернові та зернобобові культури обмолочено на понад 233 тисячах гектарів (або 36,4% до прогнозованих обсягів). Це на 67,3 тисяч гектарів менше порівняно з відповідним періодом 2021 року. Намолочено майже 955 тисяч тонн зерна при середньому рівні урожайності 40,9 ц/га. Гречку зібрано з 53 відсотків площ, проса – з 76 відсотків вирощеного поля. Найменше впорано соняшнику – всього з 6,6 тисячі гектарів, а це становить менше трьох відсотків посадженого поля. Погоже вікно в погодному розкладі аграрії намагаються використати максимально.



Теги:жито, соняшник, гречка, Чернігівська ОВА, пшениця, озимина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar