реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Дзвіночки до розпаду від ерзя

Шість суб'єктів Російської Федерації визнані нелегітимними. Сиріч - незаконними.

І сталося це визнання на з'їзді ерзянського народу, який, звісно, не міг пройти на його землі, бо там править Москва, тож проходив в естонському місті Отеля. Ерзя - це народ, який через намову московитів ми помилково і образливо для нього звемо мордвою.

З'їзд в еімгірації визнав Республіку Мордовія, Пензенську, Ульянівську, Нижегородську, Рязанську та Самарську області нелегітимними територіально-адміністративними утвореннями. Після гарячих дискусій делегати заявили, що подальше перебування у складі Російської Федерації територій, де компактно проживає народ ерзя, означає остаточне зникнення ерзян як народу: «Жоден аспект політики Російської Федерації чи Республіки Мордовія не спрямовано на збереження ерзянського народу, його національної ідентичності, культури, мови, релігії. Більше того, політика, що проводиться Кремлем щодо ерзян, як і інших фінно-угорських народів, націлена на наше якнайшвидше розчинення в російському етносі. Російська Федерація реалізує щодо ерзян політику прихованого етноциду».

«Збереження ерзянського народу, його розвиток та реалізація національних, економічних, політичних та інших прав можливі лише у самостійній державі – Ерзянь Мастор. Створення Ерзянь Мастор є головним завданням ерзянського національного руху.

З'їзд бачить державу ерзян як абсолютно самостійне демократичне правове державне утворення – федеративну республіку Ерзянь Мастор. У державі Ерзянь Мастор ерзянський народ реалізує своє право самовизначення. Держава бере курс на побудову політичної нації – де ерзянином буде кожен громадянин федерації, незважаючи на його етнічне походження. Реалізація громадянами Ерзянь Мастор права на збереження та розвиток своїх національних ідентичностей, мов та культур буде закріплено у Конституції. Територія держави включатиме землі Республіки Мордовія, Пензенську, Ульянівську, частини Нижегородської, Рязанської та Самарської областей. Адміністративний устрій: 8 кантонів (з яких два – татарські національні) та автономна Мокшанська Республіка. Столиця федерації – Саран Ош».

Ерзяни засудили вторгнення ЗС РФ в Україну, мобілізацію на землях корінних народів, висловили солідарність із протестувальниками в Дагестані, Якутії та в інших колоніальних республіках, підтримали Декларацію про деколонізацію Росії, прийняту в Празі 23 липня 2022 року на Форумі вільних народів Росії та закликали народи Російської Федерації до боротьби за розвал імперії та створення на захоплених землях цих народів незалежних держав.

Я знайомий з інязором ерзянського народу, а інязор - це вибраний голова ради старійшин, найповажніша особа для півмільйонного ерзянського народу. Це Сиресь Болеянь, або ж підполковник ЗСУ Олександр Болькін. І він впевнений у скорому розпаді Росії.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:розпад Росії, інязор, ЕРЗЯ, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar