реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Москва нам не мати, але й Рим нам не батько!

На фото папа цілує панагію «міністра закордонних справ» російської православної церкви. Та ще й на фоні розмов, що лікарі не радять папі їхати в Україну за станом здоров‘я, а в Казахстан на зустріч з представниками РПZ - то можна. Напевно це сприяє видужанню.

Спочатку думав, що то прикрі випадковості. Тепер доводиться визнати, що то закономірність. Чомусь згадалися слова одного видатного чоловіка, що єдина тема, де Рим з москвою можуть мати згоду, то як поділити Україну.
Знаю і поважаю багатьох римо- і греко-католиків за їх щиру віру і патріотичну позицію. Але цей папа точно зламався. Можна нести іншого!

Скільки нам ще треба провалів, щоб зрозуміти правильність апостольського правила, що "єпископам кожного народу треба поважати першого серед них" і не підпорядковуватися закордонним центрам! Та й взагалі, нащо Україні ці унії з Римом чи Москвою, якщо маємо свій Святий Престол в Києві?

Ніколи не писав і тепер не хочу писати пости про папу. Є прихильником діалогу і взаєморозуміння між усіма християнськими Церквами. Але за останні пів року папа сказав і зробив надто багато, щоб це привернуло увагу. Дай Бог, щоб за Україну не лише молились і згадували у промовах, а й на ділі підтримували!

Роман ГРИЩУК



Теги:гібридна війна, Роман Грищук, Україна - Ватикан, Папа Римський, РПЦ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar