реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

ЗСУ атакують росіян на Півдні

Збройні сили України дійсно розпочали військову операцію на Херсонщині. Однак спочатку її потрібно завершити, і вже тоді оцінювати результати.

Про це на брифінгу повідомила речниця Оперативного командування «Південь» Наталя Гуменюк.

«Будь-яка військова операція потребує тиші. В умовах гібридної війни така реакція на новини з фронту — шкодить ЗСУ. Новина про наступ на південному напрямку є, вона надихнула українців. Але наразі треба усвідомлювати, що будь-які дії спочатку необхідно завершити, тільки тоді вони будуть результативними. Зараз треба почекати і зрозуміти правила і послідовність дій військових підрозділів», — підкреслила вона.

За її словами, сили росіян доволі потужні, оскільки вони підтягнули туди свої резерви. Однак ЗСУ вже тривалий час знищують склади боєприпасів та військової техніки ворога, а також обстрілюють мости, щоб ускладнити логістику.

«Наші заходи послабили ворога, але він досі дуже потужний. Навіть те, що вони морально дезорієнтовані, це, звісно, грає нам на руку, але розслаблятися поки зарано», — пояснила вона. Про це пише "Бабель"

Водночас американські посадовці в коментарі CNN теж підтвердили, що Україна почала певні контрнаступальні дії. Там називають це початком «формування» умов для військової операції. Такі «формування» умов є стандартною військовою практикою перед наступом і включають удари по системах озброєння, командування та управління, складах боєприпасів та інших цілях для підготовки поля бою до запланованого наступу. У США вважають, що український контрнаступ, який давно очікувався, включатиме поєднання повітряних і наземних операцій.

На Херсонщині у Новій Каховці не припиняють працювати сирени. Мешканці перебувають у сховищах, а також оголошено евакуацію з робочих місць. Про це повідомляють рашистські ЗМІ.«У Новій Каховці оголошено евакуацію з робочих місць, люди йдуть в укриття», – йдеться в повідомленні.

пропагандист РФ Анатолій Дрьомов, який через свій блог закликає вбивати українських людей похилого віку та дітей, визнав, що на Херсонському напрямку фронту рашистські загарбники зазнають втрат.

«Із самого ранку на Херсонському напрямку кропи зовсім охр*ніли. Стріляють із усього, що мають, а мають вони зараз багато...Час грає не на нашу користь, треба кардинально змінювати стратегію. Є великий ризик втратити Херсон. Є багато втрат серед наших», – написав він.

В той же час росіяни завдали удару по Сарнах у Рівненській області і горять два квартали у Енергодарі на Запоріжжі.



Теги:ЗСУ, російсько - українська війна, Нова Каховка, Херсон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar