«Фейковий кредит»: суд не задовольнив претензії банку до пенсіонера

Серпень 03, 2022 | Народний репортер | Переглядів: 1664 | Коментарі: 0

Ще в 2020 році до Миколаївського місцевого центру з надання БВПД звернувся малозабезпечений пенсіонер для відновлення свого майнового права.

Чоловік випадково дізнався про рішення суду, яке було прийняте ще в 2016 році, про стягнення з нього грошової суми в розмірі 88 041 грн, начебто на підставі кредитного договору. Проте, громадянин лише отримував пенсію у вказаній фінансовій установі та ніколи ніякими кредитами чи позичками не користувався.

Для надання вторинної правової допомоги заявникові Миколаївським місцевим центром було призначено начальницю відділу надання безоплатної правової допомоги Миколаївського місцевого центру, адвокатку Вікторію Пазурчик. Вона з’ясувала, що пенсіонер не визнавав заборгованість і вважав її такою, що порушує його майнові права та підлягає скасуванню.

Вікторія виявила, що дата отримання спірного кредиту та нарахованої заборгованості фактично спростовується наявними документами в заявника. Фахівчиня звернулась до суду для детального ознайомлення з матеріалами спірної справи та прийнятого рішення. Маючи всі необхідні документи та відомості адвокатка підготувала заяву до суду на скасування заочного рішення. Суд скасував заочне рішення, яке було прийняте в 2016 році, а також призначив новий розгляд справи за поданою заявою.

Скасування попереднього рішення дало змогу Вікторії підготувати необхідні документи та зупинити стягнення заборгованості із пенсії заявника на період розгляду справи до прийняття остаточного рішення. Слухання справи відбувалось майже 2 роки. Протягом цього терміну представники банку неодноразово намагались зменшити розмір позовних вимог, аби заявник визнав хоча б якусь заборгованість.

Проте, обрання вірної лінії захисту та дотримання правової позиції адвокаткою і заявником дало свої результати.

Суд першої інстанції відмовив в задоволенні позову банківській установі в повному обсязі, адже вважав позов банку недоведеним та тим самим захистив право заявника, скасувавши нараховану йому заборгованість повністю в розмірі 81 041грн.

Ця справа в Єдиному державному реєстрі судових рішень:
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool