Конкурс малюнків та цифрового мистецтва під назвою «Звернення до України»

Ви молоді, захоплені мистецтвом у всіх його формах і хочете висловити підтримку Україні та українському народу?
Реєструйтеся в конкурсі, організованому до Дня європейської співпраці 2022!

Спільна операційна програма Румунія-Україна започатковує конкурс малюнків та цифрового мистецтва під назвою «Звернення до України», відкритий для всіх молодих людей Румунії та України віком від 14 до 30 років, які хочуть поділитися своїми творчими ідеями та художньо проілюструвати тему солідарності.

Метою конкурсу є виявлення оригінальних і виразних мистецьких творів, які відображають безмежну допомогу, співчуття українському народу та надію на майбутнє. #standwithukraine.

Художня робота-переможець буде відтворена на стіні однієї з будівель, що становлять суспільний інтерес у Румунії, у вигляді сучасного розпису вуличного мистецтва та стане емблемою нашої Програми цього року.

Період реєстрації триває з 18 липня по 9 серпня 2022 року, для участі в конкурсі буде попередньо відібрано 6 робіт для фінального голосування публіки.

Учасники можуть подати заявку, заповнивши реєстраційну форму на веб-сайті Програми www.ro-ua.net румунською або українською мовою, завантаживши свій художній витвір, чи то малюнок, чи твір цифрового мистецтва, та дотримуючись положення конкурсу. Молоді люди віком від 14 до 18 років зможуть брати участь лише за письмовою згодою батьків/законного опікуна.

Положення та календар доступні ТУТ

Реєстраційна форма — ТУТ

Фіналісти отримають призи у вигляді сучасних гаджетів: 5 смарт-годинників та головний приз – електросамокат. Автор художнього твору-переможця зможе взяти участь у виконанні муралу а ми, організатори, подбаємо про те, щоб його звернення дійшло до румунсько-української транскордонної спільноти, а також до європейського суспільства.

Щороку у вересні Орган управління (Міністерство розвитку, громадських робіт та управління) та Спільний технічний секретаріат (Регіональний офіс транскордонного співробітництва в Сучаві) Спільної операційної програми Румунія-Україна відзначають День європейської співпраці з метою сприяння співпраці та просування вигоди впливу проектів у прикордонних регіонах, разом із усією спільнотою програм Interreg, що фінансуються Європейським Союзом.

Цього року Спільна операційна програма Румунія – Україна відзначатиме День Європейського Співробітництва заходом-маніфестом, присвяченим Україні та українському народу, з метою надіслати послання солідарності в унікальному форматі через сучасне стінописне мистецтво.

Під закликом #standwithukraine та за участю молоді з Румунії та України #youth4coop подія-маніфест «Звернення до України» має на меті висвітлити підтримку України з боку спільноти транскордонного співробітництва та важливість молоді в контексті Європейського року молоді 2022.

В рамках Спільної операційної програми «Румунія – Україна 2014-2020», з бюджетом в розмірі 60 млн. євро, впроваджуються 66 проектів співпраці в партнерстві між організаціями по різні боки кордону, які приносять користь та інвестиції громадам прикордоння.

Територія програми охоплює: повіти Сучава, Ботошань, Тульча, Марамуреш, Сату-Маре в Румунії та Чернівецьку, Івано-Франківську, Закарпатську та Одеську області України.

Галузями фінансування є: освіта, дослідження, спільна культурна спадщина, транспорт, охорона здоров’я, надзвичайні ситуації та попередження і боротьба з організованою злочинністю.

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий