реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Як вибрати котушку для риболовлі?

Котушка є дуже важливим аксесуаром для риболовлі. Її використовують для того, щоб намотувати волосінь. Сьогодні без подібної деталі не обходиться майже жодна рибальська снасть. Якісна, надійна котушка зробить вашу рибалку зручною, захоплюючою та максимально ефективною. Для роботи цей виріб закріплюється на спінінг. Під час вудіння він відповідає за переміщення приманки по воді.

Котушки для риболовлі (катушки для рыбалки в Украине) широко представлені у нашому інтернет-магазині. Серед найвідоміших та затребуваних брендів Azura, Brain, Daiwa, Ryobi, Shimano, Flagman та інші.

Різновиди риболовецьких котушок

Обираючи снасті для риболовлі, важливо розуміти, чим відрізняються один від одного їх базові частини. Котушки для рибальства відіграють важливу роль у забезпеченні правильного положення снастей, а також допомагають швидко витягти з води спійману рибу.

Подібні аксесуари бувають:

  1. Безінерційні, які у свою чергу поділяються на два види – з відкритою або закритою шпулею. При закиданні волосіні скидаються без опору, тому його можна направляти на досить велику відстань.
  2. Безінерційні, оснащені бейтраннером – пристосуванням, яке здійснює вільне скидання волосіні, коли риба починає клювати. Цей пристрій швидко зменшує дію фрикційних гальм котушки. Застосовується при постановці вудки на опору або під час визначення глибини водного об'єкта.
  3. Мультиплікаторні – призначені для ловлі великих риб на потужні, вагомі приманки. Поєднують у собі переваги інерційних та безінерційних котушок. Допомагають легко закидати снасті, а також легко керувати ними.
  4. Нахлистові – вид інерційних котушок. Складаються із міцного пластикового або металевого корпусу. Обладнані системою гальмування, яка є набагато ефективнішою, ніж у звичайних інерційних виробів. Мають спеціальний зазор, що перешкоджає тертю шнура.

Найпростішим та дешевим варіантом є інерційні котушки. Ними легко користуватися, вони не вимагають серйозного догляду. Здебільшого такі аксесуари не оснащені гальмівним механізмом, що діє при закиданні. Тому ловцю риби доводиться вручну зупиняти барабан із ліскою. Трохи дорожчі котушки оснащені механізмом, який керує роботою барабана та знижує люфт. Він складається з контргайки та гвинта.

Головні властивості котушок для риболовлі

Котушки для ловлі риби відрізняються за функціональними ознаками, які потрібно обов'язково враховувати під час вибору. Серед них:

  • передавальне число;
  • кількість підшипників;
  • вид та розмір шпулі;
  • величина та вага самої котушки.

Знати усі ці показники також корисно й на випадок швидкої заміни деталі, що вийшла з ладу. Крім того, ознаками гарної котушки є плавна робота без шуму та застрягання. Ручка пристрою повинна бути забезпечена міцним кріпленням, що перешкоджає вільному прокручуванню кріпильного пристосування.

Важливим показником працездатності котушки є справність фрикційних гальм. Вони повинні добре керуватися. У комплект якісної котушки обов'язково включаються додаткові шпулі, які можна використати у разі виходу з ладу або втрати основного елемента. У нашому інтернет-магазині https://ukesa.com.ua/ ви завжди можете вибрати надійну, якісну та довговічну риболовну котушку за найдоступнішою ціною.




Теги:рибалка, риболовля, споживач, котушка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar