реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чи заплатить Анна Коваленко 300 тисяч за свої авантюри?

Голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус не виключає, що майже 300 тисяч гривень, які відсудив Олександр Савченко, можуть стягнути з колишньої голови ОДА Анни Коваленко. Про це повідомляє Суспільне\Чернігів.

Про це він сказав 20 січня на брифінгу, коментуючи рішення Чернігівського окружного адміністративного суду. Він 18 січня поновив на посаді заступника голови ОДА Олександра Савченка та постановив йому виплатити майже 300 тисяч гривень неотриманої зарплати.

Зі слів Чауса, йому треба подивитися повне рішення суду. Якщо воно не буде для нього переконливим – ОДА подаватиме апеляцію. Якщо ж у рішенні суду буде чітко обґрунтована незаконність звільнення Савченка, то йому виплатять всі передбачені гроші, а також подадуть зустрічні вимоги "до тієї особи, яка звільнила з порушеннями".

"Це державні кошти, тому ми чітко маємо розуміти, що звільнення було незаконним: людина, яка постраждала, має отримати компенсацію, а людина, яка прийняла це рішення, має відшкодувати", — сказав В'ячеслав Чаус.
Нагадаємо, Олександра Савченка звільнила тодішня голова ОДА Анна Коваленко 2 червня минулого року – наступного дня після того, як його затримали за підозрою в шахрайстві.

Проте з самого початку вся ця справа була шита білими нитками і базована виключно на намірі Анни Коваленко звільнити чоловіків - керівників тільки тому, що вони чоловіки. Так було з начальниками інших департаментів - охорони здоров'я Петром Гармашем, фінансів Валерієм Дудком, соціальної роботи Олегом Русіним... Власне, ця, як її називала сама Анна Коваленко, жіноча команда тільки й запам'яталась в області, що перерізанням стрічок на дільничних медзакладах, закладених за президентства Порошенка, укладанням пафосних і пустих меморандумів та ще звільненням чоловіків. Ну, а сама Анна Коваленко криками в коридорах ОДА та ще гелікоптером, який щоп'ятниці та щопонеділка літав з Києва до Чернігова і назад. Гелікоптер був, звісно, військовим... Хтось за його використання платив, га, пане Хомчак?

Василь АВДІЙ



Теги:Чернігівська ОДА, Анна Коваленко, Хомчак, фемінізм, В'ячеслав Чаус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar