реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Держрегулювання цін на хліб та олію - початок кінця...

Ну що - посвяткували?
А тепер - до непривабливої реальності.

Кабмін сьогодні запровадив держрегулювання цін на хліб та олію. Ну, типу щоб підтримати населення від підняття цін на соціально значущі товари.

В реальності ж це означає ось що. Це - перший прояв енергокризи і глобальної кризи української економіки. Перший грім. Бурі, про яку зелена патороч жартувала в новорічному скавучанні - типу хахаха, обіцяли енергокризу, а її нема, хахаха.

Як це працює? Та елементарно. Через рекордні ціни на газ, який не закупила влада Зеленського торік та дефіцит вугілля, який теж не закупила влада Зе + загальна світова енергокриза + гра рашки на примучення до північного потоку-2, ціна енергії для бізнесу сягнула вже позначок, за якими працювати втрачає сенс. Простіше - закритися.

При цьому, довбані гетьманцево-шмигалі і Ко, замість того, щоб підтримати бізнес пільговими цінами на енергоресурси чи податковими пільгами, навпаки займаються сраним популізмом. І тримають ціни типу для населення і на енергію, і ось тепер - на продукти. Доводячи бізнес до повного колапсу. Адже працювати собі в збиток ніхто не буде. А держрегулювання цін- це спроба змусити бізнес не підвищувати ціни, не дивлячись на ціни на енергію. Ні, щоб як в країнах ЄС відмінити ПДВ для харчобізнесу на час кризової ситуації.
Ні, ці популісти заради підтримки "какой разніци" будуть до останнього тримати на позір ціни. Нагадати, яка країна таким займалася? Та СРСР. В кінці свого існування. До чого це призвело - нагадувати непотрібно, напевно, нікому.

Далі у нас на черзі буде молочка. І м'ясо. І овочі - а у нас, до речі, простоюють ВЖЕ величезна кількість теплиць, які треба опалювати тим самим газом. Тобто, дешевих овочів не просто не буде - скоро наш ринок знову почне захоплювати Туреччина, наприклад. Яка сама у кризі й тому одразу вхопиться за можливість зайти на наш ринок як раніше.

Ну, й повторюся - продукти дуже скоро будуть з відповідними до того, що вони будуть імпортуватися, цінами - в 2 рази вищими на все. Так що про дешеві українські помідори можемо потихеньку забувати.
Цікаво - де ж ця зелена паскудь була, коли з країни вивезли майже весь так званий рекордний врожай пшениці в минулому році. Щоправда, який був досягнутий за рахунок рекордної розпашки земель. Спитайте в будь-якого аграрія, чому це - жесть.

Що буде далі? Різкий стрибок цін на продовольчі товари всіх мастей і вбивання цілих галузей українського харчопрому. Тобто, менше робочих місць, більше грошей за кордон за іноземну продукцію. А значить - ще більше заробітчан, які будуть шукати роботу за кордоном. І все це - на тлі загальної продовольчої кризи, яка вже огортає світ.

Враховуючи, що ціни на енергоносії, як прогнозується, падати не збираються навіть після закінчення опалювального сезону -з економікою в Україні наступає реальна срака. І навіть зловтіха на тему - нарешті ці 23-24 % кончених, які досі підтримують Зе, відчують на своїй власній шкірі й гаманці, що ж несе урядування цього бездарного профана і його кліки - якось не втішає...

Тому, пані та панове, відкладайте і акумулюйте гроші, поки є така можливість. Рочок намальовується - ай-яй-яй

Богдан БУТКЕВИЧ



Теги:Богдан Буткевич, команда ЗЕ, уряд Шмигаля, Овочі, олія, нові ціни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar