Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

28.10.2021

На Полтавщині реалізується проєкт «Діємо для здоров’я»


Полтавська область є прикладом участі у кількох пілотних медичних проєктах


На Полтавщині реалізується проєкт «Діємо для здоров’я»Полтавська область є однією з п’яти пілотних регіонів, де впроваджується україно-швейцарський проєкт «Скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні» («Діємо для здоров’я»).

Мета ініціативи – запобігти передчасній смертності, а також підвищити тривалість життя людей шляхом запровадження інтегрованого підходу до профілактики, лікування та контролю неінфекційних захворювань.

28 жовтня представники проєкту «Діємо для здоров’я» зустрілися з головою Полтавської облдержадміністрації Олегом Синєгубовим та першим заступником голови обласної ради Олександром Лемешком.

У ході зустрічі обговорили «Моделі здорової школи», профілактику,  контроль та запобігання неінфекційним захворюванням.

Олег Синєгубов наголосив, що Полтавська область є прикладом участі у кількох пілотних медичних проєктах. Також додав, що регіон відзначили в Києві, як один із кращих щодо впровадження ініціативи першої леді з реформи шкільного харчування.

На Полтавщині реалізується проєкт «Діємо для здоров’я»
 
«У нас чимало зроблено в цьому напрямку. У школах Полтавщини активно оновлюються харчоблоки в освітніх закладах, – сказав Олег Синєгубов. – Також пріоритетним напрямком нашої роботи є медична галузь. Це й нові амбулаторії, приймальні відділення та впровадження телемедицини. Щодо профілактики неінфекційних хвороб, ми розуміємо проблему серцево-судинних захворювань, цукрового діабету. На жаль, маємо негативні приклади таких хвороб серед дітей шкільного віку. Ми підтримуємо та будемо сприяти впровадженню цього пілотного проєкту в наших закладах».   

Олександр Лемешко зауважив, що в освітньому просторі й в медицині Полтавська область багато в чому є пілотною.
 
 «Дійсно маємо певну сенергію, де депутатський корпус постійно підтримує ініціативи голови Полтавської обласної державної адміністрації і профільних департаментів. У нас багато програм, за якими фінансування здійснюється з обласного бюджету. На сьогодні якість і доступність медичної допомоги в тому числі й в закладах освіти є досить високою, – розповів Олександр Лемешко. – Полтавська обласна рада готова сприяти реалізації цього проєкту та зацікавлено в його проведенні в нашому регіоні!»


На Полтавщині реалізується проєкт «Діємо для здоров’я»
 

Як повідомив керівник проєкту Джума Худоназаров «Діємо для здоров’я» є найбільша і найтриваліша інвестиція Уряду Швейцарії в українську систему громадського здоров’я через Швейцарську Агенцію розвитку та співробітництва (SDC).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині за минулу добу зареєстровано 34 нових випадків захворювання на COVID-19

«Неінфекційні захворювання – загроза громадському здоров’ю у світовому масштабі та в Україні зокрема. У структурі смертності України НІЗ є причиною близько 90% смертей, і більшості із цих смертей можна запобігти. Про це варто пам’ятати державним посадовцям, коли вони планують національні й регіональні програми та бюджети. Наш проєкт створений, щоб допомогти державі у боротьбі з факторами ризику НІЗ та посилити систему громадського здоров’я України».

На Полтавщині реалізується проєкт «Діємо для здоров’я»

Проєкт містить три компоненти та націлений на створення сприятливого нормативно-правового середовища для профілактики та контролю неінфекційних хвороб, посилення спроможності первинної ланки медичної допомоги надавати якісні послуги з профілактики, лікування та підтримки людей з цими хворобами, а також посилення спроможності шкіл, центрів громадського здоров'я впроваджувати заходи задля зменшення ризиків НІЗ, зміни поведінки, покращення знань і ставлення до свого здоров'я.


На Полтавщині реалізується проєкт «Діємо для здоров’я»
 

Проєкт розрахований на 10 років та впроваджується 5 регіонах: Полтаві, Херсоні, Львові, Дніпропетровську, Рівному.

Схожі матеріали:
👁 919
Категорія: Здоров'я
Теги: пілотний регіон, захворювань, Полтавська область, здоров’я




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ... На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ...
На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин... На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин...
ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО) ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО)
Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор
Великодні заходи на території Полтавщини пройшли без прав... Великодні заходи на території Полтавщини пройшли без прав...
На Полтавщині горіли гаражі — врятовано два легкових авто... На Полтавщині горіли гаражі — врятовано два легкових авто...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ