Учасник АТО лікує туберкульоз за інноваційним дослідженням

Жовтень 20, 2021 | Народний репортер | Переглядів: 1144 | Коментарі: 0

Степан повернувся з зони проведення АТО до себе в Гайворонський район, намагався звикнути до мирного життя, задумувався над майбутнім, адже з дружиною розлучилися. Як бути далі, як зібрати себе і знову жити?

У цю мить, здоров’я почало давати збій. Пішов обстежитися. Діагноз: мультирезистентний туберкульоз. У голові одразу питання: чи вдасться подолати недугу.

У Кіровоградському обласному фтизіопульмунологічному медичному центрі (колишня назва – обласний протитуберкульозний диспансер) запропонували лікування за інноваційним дослідженням BРаL. Простіше кажучи: замість 12-18 місяців лікування туберкульозу, буде 6 місяців. Кіровоградська область - одна з небагатьох областей, які змогли долучитися до участі в даному дослідженні завдяки проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що реалізує благодійна організація «100 відсотків життя. Кропивницький», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), впроваджується РАТН.

- Клієнти, у яких лікарсько-стійкий туберкульоз мають можливість отримувати лікування новими протитуберкульозними препаратами режимом BРаL. Клієнта було обстежено перед початком лікування, а потім, за його згодою, направлено до державної установи «Національний інститут фтизіатрії і пульмонології ім. Ф.Г. Яновського НАМН України». Він отримав безкоштовну госпіталізацію, лікування та обстеження. А також безперебійне забезпечення протитуберкульозними препаратами на увесь курс лікування, щомісячний моніторинг за лікуванням. Організація «100 відсотків життя. Кропивницький» компенсує вартість проїзду до Києва і у зворотньому напрямку. Я надаю клієнту соціальний супровід. Також суттєва допомога для Степана та інших клієнтів, яких ми супроводжуємо в цьому проєкті, - це сертифікати на отримання продуктових наборів, адже розуміємо необхідність якісного харчування у боротьбі з захворюванням, - розповідає Анна Шевченко - соціальна працівниця проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», який фінансується USAID, впроваджується РАТН.

Степан зараз проходить лікування, адже опісля планує повернутися додому, влаштуватися на роботу та побудувати міцн 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool