реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Подорожчав проїзд у громадському транспорті

Виконком міської ради сьогодні прийняв рішення про підняття вартості проїзду у громадському транспорті. З жовтня базовий тариф на одну поїздку буде дорівнювати вісім гривень. При розрахунку транспортною карткою - шість гривень. За наявності учнівського квитка та розрахунку електронною карткою - три гривні за поїздку.

За словами міського голови Владислава Атрошенка, на підвищення вартості проїзду місто йде неохоче. Але враховуючи ситуацію зі зростанням цін на пальне, комплектуючі рухомого складу та мастильні матеріали, це рішення було вимушеним.

"Підняття вартості проїзду не вирішує транспортного питання системно. Тільки перехід на європейську транспортну модель, де гроші сплачуються за людино-кілометр пробігу, дасть змогу принциповим чином покращити транспортні перевезення у Чернігові, - каже міський голова. - У нас є чітке розуміння, як на неї перейти, але через нерозуміння можливостей бюджету на наступний рік планувати такий перехід складно. Сьогодні ми взагалі не можемо порахувати прогнозні надходження у наступному бюджетному році у зв'язку з тим, що місту треба буде здійснювати компенсацію генеруючим суб'єктам різниці у тарифах протягом опалювального періоду. Скільки на це знадобиться коштів, ми не знаємо, адже все залежатиме від вартості газу".
"Голос України"



Теги:Владислав Атрошенко, Чернігівська міська рада, ціни, Транспорт


Читайте також



Коментарі (0)
avatar