реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Намазували? Їжте!

Ви дійсно не розумієте? Поясню. Особисто Вам. Якщо вистачить терпіння до кінця дочитати.

У 1990-1991 роках в Польщі, Німеччині, Чехії, Литві комуняк від влади усунули суворо й рішуче. І почали проводити дуже болючі економічні реформи. У Польщі люди у голодні обмороки падали. Опудало Бальцеровича регулярно палили, але змушені були платити за газ світову ціну. У Литві теж - не можеш платити за трикімнатну квартиру міняй на однокімнатну, нікого не хвилювало. А не можеш сплачувати за однокімнатну - продавай і переселяйся до гуртожитку, на який було перетворено казарми колишніх радянських гарнізонів.

Натомість Ви обрали у владу комуняк. Різноманітних фокіних-морозів-плющів-симоненків на чолі з Кравчуком. Які розікрали країну, а вам кидали "шматочок соціалізму", подачку у вигляді низьких тарифів за рахунок дешевого російського газу. А потім обрали Кучму та "міцних господарників", усіляких звягільських-лазеренків-кінахів-марчуків, які створили кланово-олігархічну систему економіки. Яку підпирали популісти типу Юлі. І знову вам кидали подачки у вигляді дешевих тарифів. І кілограм гречки перед черговими виборами.

А Ющенка та Порошенка, які прагнули систему трансформувати, ви зрадили, відповідно за Януковича та за Зе проголосувавши; волаючи "хуженєбудєт". Не треба було зарплати у конвертах отримувати, не платячи у Пенсійний фонд. Не треба було ухилятися від сплати податків. Хто вам винен?

Ви на відміну від поляків і литовців протягом 30 років обирали у владу тих, хто обіцяв "халяву", підтримували популістів з числа клептократів. Ви не про майбутнє дітей думали, а про свою сьгочасну вигоду. Як діти, які обирають дві цукерки зараз замість 10 завтра. Ви не спромоглися нормальні профспілки створити, які б нагинали роботодавців на предмет підвищення зарплат. Ви гнулися перед начальниками та власниками фірм.

Так хто вам дохтор? За гречку голосували? Намазували? Їжте...

Павло БОНДАРЕНКО



Теги:тарифи, Ющенко, Павло Бондаренко, Кучма, українські виборці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar