реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Лапароскопічне‌ ‌лікування‌ ‌стравохідної‌ ‌кили‌ ‌–‌ ‌повне‌ ‌відновлення‌ ‌організму‌ ‌в‌ ‌короткий‌ ‌термін‌

Кила стравоходу – розповсюджена патологія, спричинена розширенням хіатуса (отвору в діафрагмі), через який м'язова трубка потрапляє в черевну порожнину, де з'єднується зі шлунком. Збільшення діаметру проходу призводить до механічного зміщення органу або його частини зі свого анатомічного місця. У Клініці Біляка, що вже близько 30 років працює в м. Ужгород на Закарпатті, для лікування хірургічним способом підтвердженої кили стравоходу застосовують прогресивну лапароскопічну операційну методику, яка забезпечує максимально швидке повернення пацієнта до повноцінного життя.

Лапароскопічне‌ ‌лікування‌ ‌стравохідної‌ ‌кили‌

Симптоми зміщення органів шлунково-кишкового тракту


Через деформований отвір у діафрагмі в грудну порожнину можуть підійматися різні відділи шлунку та навіть деякі ділянки кишківника. Кила стравоходу – одна з найпоширеніших патологій шлунково-кишкового тракту. Перебіг гастроентерологічного захворювання зазвичай супроводжується стійкою симптоматикою:
  • больовими відчуттями в лівому підребер'ї та за грудиною, що посилюються при фізичній активності або нахилах;
  • тривалою печією, особливо болісною в положенні лежачи, яка виникає не тільки після вживання їжі, але й натще;
  • кислою та гіркою відрижкою повітрям, що супроводжується больовим синдромом;
  • дискомфортом у загрудинній ділянці під час ковтання, постійним відчуттям грудки в горлі;
  • нападами задушливого нічного кашлю.
Ще один яскраво виражений прояв кили стравоходу – виникнення ознак порушення серцевої діяльності (нестача повітря, підвищення артеріального тиску) та розвиток псевдокоронарного синдрому.

Показання до оперативного втручання


Вплив патології стравоходу на стан всього організму залежить від того, наскільки органи шлунково-кишкового тракту змістилися в грудну порожнину. Діагностування ступеня кили стравохідного отвору діафрагми в Клініці Біляка проводять за допомогою комп'ютерної томографії, ендоскопічного дослідження й контрастної рентгенографії шлунку. Показаннями до проведення оперативного втручання є наступні фактори:
  • великий розмір грижі;
  • низька ефективність консервативного (симптоматичного) лікування;
  • ризик утиску стравохідного отвору;
  • дисплазія слизової оболонки;
  • стриктура стравоходу (звуження просвіту).

За наявності аномалії можливе прискорення розвитку небезпечних ускладнень (езофагіту, ерозії, виразки), викликаних хімічним опіком внаслідок потрапляння соляної кислоти на слизову стравоходу. Пошкодження м'язової трубки знижує необхідну для проходження їжі еластичність.

Методика та хід оперативного втручання


Методика лапароскопічного оперативного втручання, що застосовується фахівцями Клініки Біляка, спрямована на відтворення анатомічних особливостей шлунку й стравоходу та зменшення отвору діафрагми (ушивання грижової брами) для попередження можливості подальшого зсуву. У процесі операції навколо стравоходу формується шлункова «манжета», яка запобігає потраплянню вмісту шлунку до харчового каналу.
Лапароскопія здійснюється крізь п'ять проколів у черевній порожнині, у які вводять спеціальні інструменти та відеокамеру, що фіксує хід втручання та транслює збільшене в декілька разів зображення на екран в операційній. Використання апарата електротермічного лігування судин мінімізує пошкодження навколишніх тканин та органів.


Переваги лапароскопічної операції


Лапароскопічна методика оперування кили стравоходу, яка використовується в Клініці Біляка, практично виключає виникнення рецидивів. Малоінвазивне хірургічне втручання, що проводять за допомогою інноваційного обладнання, має ще кілька суттєвих для пацієнта переваг:

Лапароскопічне‌ ‌лікування‌ ‌стравохідної‌ ‌кили‌
  • візуалізація оперованої ділянки гарантує точність усіх маніпуляцій;
  • багаторазове збільшення зображення, що транслює монітор, значно знижує ризик ускладнень під час операції;
  • для лапароскопії характерні мала крововтрата та низький фон больових відчуттів;
  • після операції зберігаються всі природні захисні рефлекси шлунку та стравоходу;
  • невеликі розрізи з плином часу стають майже непомітними.


Важлива перевага лапароскопічного видалення кили – швидкий процес відновлення. У день проведення операції пацієнт вже може самостійно вставати, на 2 день приймає рідку їжу, на третю добу готується до виписування. Вже через 2–3 тижні після оперативного втручання пацієнти повертаються до звичного ритму життя.



Теги:Лапароскопічне‌ ‌лікування‌, медицина, споживач, Клініка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar