реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Ворог цілить у наше майбутнє!

Доктор політичних наук, професор кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності Західноукраїнського національного університету Микола Лазарович взяв на себе важку місію дослідження кількості жертв російської агресії. Його доповідь на VII Чорноволівських читаннях –"Людські втрати України в контексті російсько-української війни (2014 – 2021 років)".

З поміж непоправних втрат людських життів Микола Лазарович окремо виділяє загибель дітей. За офіційною статистикою війна забрала у нас 147 дітей, 392 покалічила. За іншими джерелами 240 дітей загинуло, 56 пропали безвісти, ще близько 500 поранено.

Непоправні для української нації втрати!

Кожен день війни загрожує збільшити цю сумну статистику. Адже уздовж лінії розмежування мешкає близько 200 тис. дітей, біля семи тисяч з яких безпосередньо у прифронтовій п’ятикілометровій зоні. Щодня над ними чатує загроза життю! Лише у першій половині 2020 року агресор 9 разів обстрілював школи, а за весь час агресії зруйнував 750 навчальних закладів.

Ворог цілить у наше майбутнє!
“Наруга, яка чиниться російськими мілітаристами над українськими громадянами, зокрема, дітьми, має отримати адекватну оцінку з боку світової спільноти, – наголосив Микола Лазарович. – Зло має бути покаране. Але щоб це зло покарати, ми мусимо, якщо не перемогти, то принаймні не програти у війні!”



Теги:прифронтова зона, російсько - українська війна, Народний Рух


Читайте також



Коментарі (0)
avatar