реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Семен і росіяни

Апеляційний суд Києва відмовив у задоволенні позову екс-командира бату «Донбас» Семена Семенченка (Костянтин Грішин) та залишив його під вартою до 24 травня. Без права внесення застави. Дружина екс-комбата записала відео-чолобитну до президента Зеленського з проханням втрутитися в справу її чоловіка, бо СБУ та судам вона не вірить. Їхня зелена величність не втрутилися.

Тільки-но екс-комбат опинився за гратами – на світ Божий полизло до біса аж надто цікавих деталей, з яких відверто стирчать червоні вушка Москви. Звернемо увагу на просто надмірну кількість зв’язків комбата Семена з Росією.

Характерна риса фан-клубу Семена – вони категорично не вміють тримати язика за зубами. Коли тхне смаленим, вони самі в інтерв’ю починають розбалакувати чимало дивовижних деталей. Придивимося до них уважно.

Семен Семенченко – уродженець Севастополя, де на всю іванівську працювала російська розвідка. Він навчався якийсь час у Москві – у ВГІКу. Не завершив. Семенченко був ідентифікований як один з учасників штурму Донецької ОДА 3 березня 2014 р. бойовиками терориста Губарева.

Після розколу в батальйоні «Донбас» (після Іловайська) і уходу в депутати, Семен починає вести дуже активну діяльність. Зимою 2016-2017 рр. він виступив одним з організаторів «Блокади торгівлі з окупантами. Громадський активіст і колишній боєць «Донбасу» Дмитро Резниченко ще тоді казав, що ніякі редути в зоні АТО не могли з’явитися без сприяння керівництва МВС – там вони керують геть всім. Цікаво й інше.

Організацією «редутів» безпосередньо, займалася організація «Штаб блокади торгівлі з окупантами», керівником якої був колишній офіцер батальйону «Донбас» Сергій Акимович. До речі – затриманий нині разом із Семеном. У біографії Акимовича найбільш цікавий пункт – він колишній офіцер російської (!) армії, учасник війни на Кавказі і кавалер російського ордену «За военные заслуги». Акимович – колишній помічник нардепа Семенченка.
Щойно, товариші і колеги комбата Семена, Виногродський і Ружицький дали «Українській правді» інтерв’ю, з якого витікає, що вся подальше діяльність Семена з компанією почалася саме з «редутів» - тоді біля Семена опинився бізнесмен з Казахстану (!) Сергій Борисенко. Виногродський і Ружицький називають Борисенка агентом ФСБ, який втерся до них у довіру аби дискредитувати добровольчий рух. Що це за птах?

Сергій Борисенко – бізнесмен, що інтереси в галузі чорної металургії. Нібито – надавав матеріальну допомогу батальйону «Донбас». За словами Виногродського і Ружицького саме Борисенко був акціонером Приватної військової компанії ім. Семенченка і фінансував її створення. Колишні товариші Семена розповіли також, що Борисенко міг фінансувати «міхомайданчик» - акції Михєіла Саакашвілі проти Петра Порошенка зимою 2017-2018 рр. Говорять вони, що Борисенко був дотичний і до вояжу колишніх бійців «Донбасу» до Тбілісі – там у грудні 2018 р. їх прийняла грузинська поліція з цілим арсеналом зброї. Це спричинило міжнародний скандал.

Саме Борисенка обоє прибічників Семена називають винуватцем проблем екс-комбата – мовляв, щось вони не поділили і Борисенко замовив Семена СБУ. Те з якою наполегливістю СБУ веде цю справу, а суди виносять вироки, наводить на думку, що причина там набагато серйозніша. Але нас цікавить не це.

Колеги Семенченка по суті розповіли, що і «редути», і «міхомайданчик», і вояж Семена до Грузії відбувалися на гроші казахського бізнесмена слов’янського походження, якого вони самі називають агентом ФСБ. Тобто – більшість акції проти Петра Порошенка за участі Семена, Єгора Соболєва, Сергія Акимовича, Міхо Саакашвілі та інших дивовижних людей, фінансувала Москва! Про це говорять самі прибічники і колеги Семенченка. І це не єдине джерело – були ще гроші «бабці Курченко».

Кортить крикнути – а ми що казали?

Дмитро "Калинчук" - ВОВНЯНКО



Теги:фсб, Семен Семенченко, Дмитро Калинчук, гібридна війна, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar