На Кіровоградщині 45 громад із 54 вже отримали у свою власність землі

Січень 26, 2021 | Новини | Переглядів: 516 | Коментарі: 0

З державної власності до 45 територіальних громад вже передано 8739 земельних ділянок.

Загальна площа становить 138,64 тис. га. Про це повідомив заступник департаменту розвитку АПК облдержадміністрації Віктор Петрікеєв.

«З 2018 року з державних земель сільськогосподарського призначення у комунальну власність перейшло всього 183,88 тисячі гектарів. Тобто саме це і стало продовженням децентралізації. Впровадження земельної реформи стратегічно важливий шлях економічного розвитку області» - пояснив Віктор Петрікеєв.

Нагадаємо, зараз на Кіровоградщині триває процес передачі майна у власність громад у рамках адміністративно-територіальної реформи.
Передача землі є одним із основних ресурсів, які держава надала громадам для забезпечення спроможності.

«Сьогодні завдяки землі громади отримують суттєвий ресурс – податки. А це можливість утримувати та розвивати своє ОТГ: кошти на школи, садочки, дороги...», - зазначив перший заступник голови Кіровоградської ОДА Валерій Жалдак.

Як уже повідомлялося, на Кiровоградщинi військові отримали майже 25 тисяч гектарів землі. 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool