реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

США запровадили санкції проти агентів Москви

Посольство США в Україні вчора поширило заяву про санкції щодо агентів Москви, які, проте, чомусь досі сприймаються своїми в українському політикумі:

"Сьогодні Сполучені Штати запроваджують санкції проти семи фізичних осіб та чотирьох організацій, які є частиною мережі іноземного впливу, пов’язаної з Росією та Андрієм Деркачем, проти якого були запроваджені санкції 10 вересня 2020 року, відповідно до Наказу Уряду США № 13848, за його спробу вплинути на президентські вибори в США 2020 року. Деркач, народний депутат України, вже понад десять років є активним російським агентом, який підтримує тісні зв’язки з російськими спецслужбами.

Колишні українські держслужбовці Костянтин Кулик, Олександр Онищенко, Андрій Теліженко і нинішній народний депутат України Олександр Дубінський публічно виступали разом з Деркачем або приєднувалися до нього для скоординованого поширення і просування облудних або необґрунтованих закидів стосовно кандидата на політичну посаду в США. Вони робили неодноразові публічні заяви, просуваючи зловмисні тези про участь чиновників уряду США у корупційних справах в Україні. Ці дії та тези підтримують цілі Деркача вплинути на президентські вибори у США 2020 року. Ці особи були визначені, відповідно до наказу Президента США №13848, такими, що прямо або опосередковано брали участь, спонсорували, приховували або іншим чином були причетні до іноземного втручання у спробі підірвати президентські вибори в США 2020 року.

«NabuLeaks», «Ера-Mедіа», «Only News» і «Скептик TOВ» - це медіакомпанії в Україні, які поширюють неправдиву інформацію за вказівкою Деркача та його спільників. На них поширюються санкції, згідно з наказом Президента США № 13848, через те, що вони належать Деркачу чи його медійній команді або контролюються ними. Ці санкції також стосуються Петра Журавля, Дмитра Ковальчука і Антона Симоненка через те, що вони надавали фінансову, матеріальну або технологічну підтримку, надавали товари чи послуги Деркачу на підтримку його діяльності".



Теги:Андрій Деркач, США, агенти Москви, Дубінський. Слуга народу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar