реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Як працює поліція. Не аваковська...

У США затриманий 33-річний прихильник Трампа Джейкоб Ч. на прізвисько Джейк Енжел, чиї фото в хутряній шапці з рогами і з американським прапором на спис обійшли весь світ після штурму Капітолію . Йому пред'явлені звинувачення в суді, про що в суботу, 9 січня, повідомляє офіс прокурора округу Колумбія . Про це повідомляє сайт DW

Житель штату Арізона відомий також як "шаман" і "дигітальний солдат" руху QAnon , прихильники якого вірять в таємний світовий уряд, викрадання дітей, і вважають Трампа рятівником світу. Через зовнішню схожість Джейкоба Ч. з лідером групи Jamiroquai Джей Кей останньому довелося зробити спеціальну заяву про те, що він не брав участь у захопленні будівлі Конгресу.

Учасники заворушень перед судом

Разом з "шаманом" перед судом постав 36-річний Адам Д. з Флориди, заарештований федеральними маршалами 8 січня. На численних відео та фото видно, як ця людина несе по будівлі Конгресу кафедру для виступів спікера Палати представників Ненсі Пелосі. Третій обвинувачений - 35-річний Деррік Е., який опинився обраним депутатом парламенту штату Західна Вірджинія. Його також впізнали по відео.

Чоловіків звинувачують в незаконному проникненні в Капітолій, порушенні громадського порядку та ряді інших правопорушень, а Адама Д. ще й у крадіжці федеральної власності.

З ногами на столі

Раніше, 8 січня, міністерство юстиції США повідомило про арешт 60-річного Річарда Б. з Арканзасу, який був відображений на фото - сидить в кабінеті Ненсі Пелосі з ногами на її столі. Він повинен постати перед судом 12 січня. Максимальне покарання, яке може йому загрожувати - один рік позбавлення волі.

За даними Мін'юсту США, у справі про вторгнення в Капітолій звинувачуються як мінімум 15 чоловік, в тому числі один в зберіганні вибухівки. Розшук інших підозрюваних веде Федеральне бюро розслідувань. У найближчі дні очікується ще ряд арештів.






Теги:заворушення в США, Поліція, Аваков


Читайте також



Коментарі (0)
avatar