реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Львівське сміття у Бахмач приїхало законно

Поява сміття зі Львова у тихому Бахмачі викликала збурення.

"На найближчій сесії міської ради вимагатимемо від міського голови пояснити, хто дав дозвіл "Комунальнику" приймати на Бахмацькому полігоні, обладнаному з порушенням екологічних норм, вантажівки зі сміттям. Депутати міської ради від ВО "Свобода" вже готують відповідні звернення в державну екологічну інспекцію та правоохоронні органи. Ніхто не дозволить можновладцям заробляти на здоров'ї бахмачан. Разом не дозволимо перетворити наше місто на всеукраїнське сміттєзвалище!" – закликав містян депутат міської ради Володимир Брюховецький.

Натомість Бахмацька міська рада поширила пояснення – мовляв, все законно. Як йдеться в заяві, « з метою приведення відносин щодо поводження з твердими побутовими відходами на території полігону/сміттєзвалища до вимог чинного законодавства України, Бахмацьким КВП «Комунальник» було укладено договір про співробітництво з ТОВ «ПРОМ ЕКО ЕНЕРДЖІ ГРУП», яке зареєстроване у м. Бахмачі, стосовно облаштування полігону ТПВ спеціальними технічними засобами (обладнанням) для сортування скла, паперу, пластику, переробки та утилізації відходів, які накопичуються на території громади. Лінія сортування має бути встановлена вже до кінця І кварталу поточного року.У відповідності до зазначеного вище договору, на платній основі пробна партія неущільнених твердих побутових відходів з метою відпрацювання логістики маршруту та підготовки до першого сортування була завезена протягом грудня-січня в обумовленому обсязі на міський полігон ТПВ».

У міській раді Бахмача впевнені, що такий договір створить нові робочі місця, зробить місто екологічно чистішим та ще й дасть додаткові надходження до місцевого бюджету. Щоправда, заява анонімна, хоч і поширена на офіційному сайті міськради, а активісти аж ніяк не вірять у добрі наміри міського керівництва.



Теги:Бахмач, свобода, сміття, львів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar