Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.11.2020

Успішно завершився 10-річний проект зі Світовим банком на дорозі з Києва до Полтави


На Полтавщині офіційно відкрили 80-кілометрову ділянку дороги Лубни — Полтава за 129 мільйонів доларів


Успішно завершився 10-річний проект зі Світовим банком на дорозі з Києва до Полтави20 листопада 2020 року, відкрили рух транспорту на 80 кілометрах автошляху М-03 Київ — Харків — Довжанський у Полтавській області. Усі чотири смуги траси нарешті отримали нове покриття.

На всій протяжності маршруту дорога розширена до першої категорії.

Про це повідомили у прес-службі Служби автомобільних доріг. Вартість проекту склала $127000000.

Проект був розбитий на 5 лотів (окремих ділянок). Три ділянки відремонтувала компанія «Оnur», по одній — «Ростдорстрой» та «Альтком».

Починаючи з 2013 року ділянка автошляху міжнародного значення Київ — Харків — Довжанський від Лубен до Полтави перебувала в стадії ремонту. Через невиконання зобов’язань підрядниками два міжнародних контракти було розірвано. Лише у 2019 році вдалося відновити активні будівельно-ремонтні роботи.
 
Ця ділянка протяжністю 80 км — один з проектів-довгобудів, які нам вдалося «розморозити» і відновити роботи у 2020 році. Це проекти, які Україна втілила спільно зі Світовим банком. У офіційному докладі щодо дій України у подоланні наслідків коронакризи Світовий банк відзначив важливість великих інфраструктурних проектів. Нагадаю, що за час локдауну ми не припинили жодного проекту, і це стало запорукою швидшого відновлення економіки, ніж це очікувалося. Успішне завершення цього проекту переконує наших міжнародних партнерів в тому, що Україна надійний партнер, здатний виконувати свої зобов’язання, повідомив Олександр Кубраков, голова Укравтодору.

 
Дорога М-03 Київ — Харків — Довжанський

 
Починаючи з 2013 року, ділянку дороги М-03 від Лубен до Полтави бралися відновлювати дві іноземні компанії. Через невиконання ними зобов’язань щодо строків та якості робіт — контракти було розірвано. Відсутність комфортного та швидкого коридору між Києвом та Полтавою утримувало розвиток туризму та економічного зростанню.

Завдяки Великому будівництву на Полтавщині у 2020 році завершено ремонт 84 км автошляху. У 2021 році продовжаться роботи з реконструкції та капремонту ще 66 км на відрізку Полтава — Харків.


Дорога М-03 Київ — Харків — Довжанський


Дорога М-03 Київ — Харків — Довжанський
 

Довідково: автошлях М-03 Київ — Харків — Довжанський проходить через п’ять областей, збігається з найдовшим європейським коридором Е-40 та забезпечує транспортне сполучення центральної та східної частини України. З початком бойових дій на територіях Донеччини та Луганщини М-03 також отримала назву «дорога життя».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині завершили збирання цукрового буряку

У цьому році відновлюється майже 300 км дороги, ще 70 км — у планах на 2021 рік. Відрізок М-03 від Києва до Полтави стане пілотним проектом у рамках Першої державно-приватної програми у дорожньому секторі України. Це означає, що її утриманням та розвитком буде займатися приватний інвестор.


Дорога М-03 Київ — Харків — Довжанський


Схожі матеріали:
👁 2435
Категорія: Полтавщина
Теги: Укравтодор, Київ, Ростдорстрой, Лубни, дорога, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ