реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Україну треба зшивати Україною

Львів: 30 відсотків голосів за «Європейську солідарність», далі йдуть щеневмерла «Самопоміч» і «Голос», а «Слуги набирають» щось біля 3 відсотків. Полярне місто – Миколаїв: партія Москви ОПЗЖ – більше 26 відсотків, не набагато кращі «Пропозиція» (це якась регіональна партія рейдера Корбана) – 23,7, «Слуга народу» - 19,6 і навіть партія Шарія, прости, Господи - 5,4. Натомість затиснута серед антиукраїнських партій «Європейська солідарність» ледве нажебрує до 7 відсотків.

Київ: «Удар» Віталія Кличка – 19,7, «Європейська солідарність» - 17,7, «Слуга народу» - 10,2, «Батьківщина» - більше 8, ОПЗЖ – 7,7. Тут картина ще відносно нормальна, хоча другий тур на міського голову, де завдяки Притулі та іншим голосунам з Кличком буде змагатися регіонал – показник тупості проукраїнських сил, які змагаються заради спортивного змагання, а не заради України.

Харків: блок Кернеса – 39,5, ОПЗЖ – 16,9, «Слуга народу» - 12,3, «Європейська солідарність» - 9,1, партія Шарія – 6,4. Не знаю що пороблено мешканцям радянської української столиці, що вони отак тупо голосують за Кернеса, цього відвертого анти українця. Але ж і партія Москви там тримає в обіймах майже кожного п’ятого, хоча кернесовці теж недалеко відійшли. Партія Шарія, як і партія Пальчевського, яка, слава Богу, ніде наче не пройшла – відверті, навіть не маскуються, агенти ФСБ і Москви. І вони скрізь мають по 7 відсотків голосів стукачів, енкаведистів. Дивно серед такої кумпанії бачити «ЄС» з її менше 10 відсотками.

Одеса: партія Труханова «Довіряй ділам» - 23,7, ОПЗЖ – 22,3, «Слуга народу» - 15,9, «Європейська солідарність» - 12,7, партія Шарія – 7,6. На Труханову ніде печатки ставити, хоч і має ще один – російський паспорт. Але в другому турі буде змагатися з іще одним служкою Москви – Скориком, із наших, із хохлів на услуженії. Бідні українці Одеси – як їм ото голосувати!

Якщо ще згадати Франківськ та Тернопіль, де тільки й набрала голоси «Свобода» (зверніть увагу, що у Львові фактично програла), то й матимемо картину сучасної України. Щодо «Свободи», то вона так ревно боролася з «націонал – демократами», як ось із Народним Рухом, що не тільки Рух потопила, а й себе саму.

До речі, тривожна якість та, що жодна з проукраїнських партій, крім «ЄС», практично не пройшла в південних та східних містах. І це ще без Криму та зазомбованого Донбасу! Радує, що «Слуги народу» скрізь програли. Заслужено. І швидко. Болить, що в Маріуполі та Слов’янську перемагають носії кремльовських звьозд – за ці міста гинули наші хлопці…

…Розумію розчарування мого доброго знайомого одесита Сергія Гуцалюка – ті, що боролися за Україну опиняються на узбіччі виборів, а вата вибирає собі подібних. Проходив і я таке…

Вихід один – працювати так, щоб зшивати Україну Україною. Щоб були українська школа і українські виші. Щоб відкривалися українські церкви і скрізь продавалися українські книжки. Щоб телевізор працював не на Москву і єврейських олігархів, а на Україну. Щоб Вакарчук співав пісні, а не ліз у політику. Щоб навіть архітектура була нашою, бароковою, а не московською, синодальною. Щоб українська газета доходила до кожного двору, а не гальмувалася, як зараз реформатором з нью-йоркською пропискою Смілянським. Щоб українці чулися українцями, а не хохлами, «міжебратьямі» та іншою антинауковою єрессю. Ех, як просто…

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:харків, Одеса, львів, Василь Чепурний, вибори 2020, Миколаїв


Читайте також



Коментарі (0)
avatar