реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Чернігівський драмтеатр розпочинає 95-й сезон: прем'єри і фестиваль вже у жовтні

Особливі умови, в яких наразі працюють усі культурно-мистецькі заклади країни, пов’язані з карантинними обмеженнями через поширення коронавірусної інфекції, певною мірою відбилися і на діяльності Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка. Попри ці негативні впливи творчий склад театру напружено готується до роботи протягом 95-го театрального сезону, відкриття якого має відбутися 08 жовтня 2020 року.

Підтримуючи традицію шевченківців відкривати сезон прем’єрною виставою за творами вітчизняних авторів, у цей день чернігівському глядачеві буде запропоновано український фарс «Приборкання норовливого» за п’єсою Ярослава Стельмаха «Кохання у стилі бароко» у постановці художнього керівника театру, заслуженого артиста України Андрія Бакірова.

Наступною прем’єрою, анонсованою у жовтневій репертуарній афіші, стане вистава «Саронська квітка, або Інша сторона гріха», поставлена молодим режисером Денисом Федєшовим за творами Лесі Українки «На полі крові» і «Йоганна, жінка Хусова», показ якої заплановано на 21 жовтня 2020 року.

І, безумовно, головною подією цьогорічної театральної осені буде проведення XXVII-го Міжнародного фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі» (#SlovFest), який відбуватиметься протягом 26-31 жовтня. На жаль, фестивальна програма з відомих причин буде скороченою, в ній відсутні творчі роботи традиційних учасників фестивалю з Білорусі і Польщі. Але участь у фестивалі колективів трьох національних театрів України – Національного академічного театру опери та балету України імені Т.Г. Шевченка, Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки – робить її цікавою і привабною для справжніх шанувальників високого театрального мистецтва.

"Тож запрошуємо шановних чернігівців і гостей міста відвідати вистави нашого театру, анонсовані на жовтень поточного року, та бажаємо нових приємних зустрічей протягом 95-го театрального сезону", - повідомляє пресцентр драмтеатру.

за інф. #chernihivtheatre






Теги:slovfest, фестиваль, драмтеатр, театр, репертуар, ChernihivTheatre


Читайте також



Коментарі (0)
avatar