реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Ні - торгівлі людьми!

30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, що був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році.
Торгівля людьми - це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої потерпають чоловіки, жінки та діти. Ця проблема не втрачає актуальності у XXI ст. для жодної країни світу, включаючи Україну.
Обласна служба зайнятості попереджає безробітних про ризики нелегальної трудової міграції та проблему шахрайства при працевлаштуванні за кордоном.

Отож, якщо Ви зібралися на заробітки в іншу країну, то повинні знати, як себе захистити від ризиків під час оформлення документів:
1. Ніколи нікому у жодному разі не віддавайте свої ідентифікаційні документи.
2. Обов’язково візьміть із собою копію внутрішнього та закордонного паспортів.
3. Ви можете отримати додаткову інформацію, зателефонувавши до громадських організацій, що протидіють торгівлі людьми в Україні.
4. Перевірте, чи має агент або фірма ліцензію на посередництво у працевлаштуванні за кордоном.
5. З метою працевлаштування за кордоном необхідно укласти трудовий договір зрозумілою для Вас мовою. Такий договір оформлюють у двох примірниках, один з яких залишається у Вас.
6. Якщо Ви їдете за кордон законно працювати, необхідно отримати робочу візу. Туристична або гостьова віза не дає права на роботу.
7. Термін законного перебування на території іноземної держави вказаний у візі. Не користуйтеся послугами незнайомців, які пропонують подовження цього терміну.
8. Залишайте своїм родичам та друзям декілька копій наступних документів: внутрішнього паспорту України, закордонного паспорту, візи, контракту, свідоцтва про народження, проїзних документів та фотографії. До того ж, залиште їм телефонні номери свого роботодавця, своїх друзів за кордоном, консульства (посольства) України та місця потенційного проживання.
9. Якщо за кордоном Ви потрапили у важку ситуацію, звертайтеся за допомогою до посольства або консульства України в країні перебування або зателефонуйте до Міністерства закордонних справ України.

Чернігівський ОЦЗ



Теги:служба_зайнятості, ДСЗ, працюйбезпечно



Коментарі (0)
avatar