В Україні за минулу добу зафіксовано 1197 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію

Липень 30, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 744 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 30 липня

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 1197 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 72 у дітей та 67 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 248 осіб.

▪️ Одужали за добу 760 осіб, померли 23 особи.

▪️ За останню добу проведено 31 699 тестувань, з яких 15 494 методом ПЛР,
16 205 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано в місті Києві (199), а також у Львівській (131) та Івано-Франківській (104) областях.

▪️ Україна сьогодні встановила черговий антирекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19 та госпіталізованих хворих на коронавірусну інфекцію. Уряд і надалі вживатиме заходів щодо профілактики та боротьби з COVID-19, однак вони не матимуть результатів, якщо громадяни будуть ігнорувати рекомендації МОЗ. Дотримання встановлених правил – це єдиний спосіб зупинити стрімке поширення хвороби. Вони загальновідомі і практикуються в усьому світі: масковий режим у громадських місцях, дотримання соціальної дистанції і використання антисептиків.

▪️ В Україні по допомогу до “швидкої” звертається близько 6,9 млн людей на рік. Досі влада не звертала особливої уваги на цей напрямок медицини, на умови праці медиків “швидкої”, заробітну плату працівників. Наразі уряд почав виправляти ситуацію. Було вирішено з 1 липня збільшити фінансування екстреної медичної допомоги на 40%. НСЗУ від учора почала укладати угоди зі станціями екстреної медичної допомоги щодо їхнього фінансування за підвищеними тарифами.

▪️ МОЗ планує до кінця року завершити роботу над питанням маршрутизації — доставки хворого саме в той медичний заклад, який може надати необхідну допомогу, залежно від діагнозу пацієнта. Це особливо важливо при гострому інфаркті міокарда і гострому мозковому інсульті. В Україні 67 відсотків смертей припадає на серцево-судинні захворювання — це найвищий показник у Європі. Передбачається, що наступного року маршрутизація буде визначена як один з індикаторів якості меддопомоги при оплаті державою послуг “швидкої”.

▪️ МОЗ планує запровадити принцип екстериторіальності в роботі екстреної медичної допомоги. Зокрема, буде впроваджено практику виїздів карет “швидкої” за межі областей. Нині практично в усіх автомобілях екстреної медичної допомоги встановлені GPS-навігатори, які дозволять диспетчеру направляти бригади на найближчі виклики.

▪️ МОЗ вважає за необхідне підвищити заробітну плату не лише медпрацівникам, а й водіям екстреної медичної допомоги. Водії, працюючи на 1,5 ставки, отримують близько 5,5 тисяч гривень на місяць. Наступного року міністерство планує збільшити зарплату водіїв “швидкої” до 10-12 тисяч гривень. Цього року оплата їхньої праці також має бути переглянута за рахунок коштів, виділених на збільшення з 1 липня тарифів на екстрену медичну допомогу.

▪️ Відкриття дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з 1 серпня поточного року буде здійснюватися у “жовтій” та “зеленій” зонах за результатами перевірки спеціально створених на місцях комісій. До їхнього складу входять представники Держпродспоживслужби, ДСНС, Держпраці. Правила роботи дитячих таборів в умовах карантину будуть опубліковані найближчим часом. Контроль за їх дотриманням покладений на Держспоживслужбу.

▪️ МОЗ ініціюватиме проведення 31 липня засідання Державної комісії ТЕБ та НС для оцінки епідемічних показників у регіонах і присвоєння їм відповідно “червоного”, “помаранчевого”, “жовтого” та “зеленого” рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool