COVID-19: За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській та Івано-Франківській областях

Липень 31, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 734 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 31 липня

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 1090 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 77 у дітей та 78 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я рекордну кількість хворих - 261 особу.

▪️ Одужали за добу 598 осіб, померли 20 осіб.

▪️ За останню добу проведено 33 384 тестування, з яких 15 427 методом ПЛР, 17 957 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (147) та Івано-Франківській (111) областях, а також у місті Києві (110).

▪️ МОЗ вважає пріоритетним напрямком своєї роботи реформування екстреної медичної допомоги. Міністр представив план розвитку служби невідкладної допомоги до 2023 року. В Україні нині 25 регіональних центрів екстреної медичної допомоги. У системі працює 2954 бригади та близько 40 тисяч людей. Минулого року до служби екстреної медичної допомоги звернулося майже 6,9 млн громадян, з яких приблизно 2 млн було госпіталізовано.

▪️У рамках розробленого плану реформування екстреної медичної допомогу МОЗ ініціюватиме суттєве збільшення заробітної плати працівникам служби. Наразі в Україні водій швидкої отримує 3,8-4,2 тисячі грн на місяць, диспетчер — до 6 тисяч грн, лікар — до 7 тисяч грн, фельдшер — 4-6 тисяч грн. Міністр працює над тим, щоб уже наступного року зарплата водія “швидкої” складала 10-12 тисяч грн, фельдшера — 13-16 тисяч грн, лікаря — 20-22 тисячі грн.

▪️ Згідно з програмою “Велике будівництво”, ініційованою президентом, в Україні запланована відбудова відділень невідкладної медичної допомоги в усіх районних лікарнях, а також забезпечення їх необхідним обладнанням.

▪️ В Україні на сьогодні лише 31% викликів “швидкої” виконується у відповідності до встановлених нормативів. За розрахунками МОЗ, у 2021 році цей показник становитиме не менше 60%, у 2022 році — 75%, у 2023 році — 85%. Для цього міністерство запланувало низку заходів. Зокрема, запровадження екстериторіального принципу роботи швидкої — без прив'язки до конкретної області. Буде виділено 4 категорії викликів: критичний, екстрений, невідкладний і непрофільний. Також будуть розроблені протоколи роботи диспетчерської служби, вирішено питання маршрутизації.

▪️ В Україні при гострому інфаркті міокарда лише 56% пацієнтів екстреної медичної допомоги потрапляють у медичні заклади, де їм надають спеціалізовану допомогу. Майже такий же показник — при гострому мозковому інсульті. Проблема полягає у неправильно побудованих маршрутах автомобілів швидкої допомоги. МОЗ вирішує питання маршрутизації, щоб у 2021 році не менше 80% пацієнтів з інфарктом та інсультом потрапляли до спеціалізованих лікувальних закладів, а в 2022 році цей показник складав 90%.

▪️ МОЗ розраховує на збільшення у 2021 році фінансування екстреної медичної допомоги з державного бюджету до 15,9 млрд грн. У поточному році на потреби служби передбачено 7,26 млрд грн, 1,26 млрд грн з яких були виділені цього літа додатково. Крім цього, у поточному році передбачено 922 млн грн на оновлення парку автомобілів “швидкої”. Вже цього року МОЗ планує закупити близько 400 нових автомобілів. Наступного року на оновлення автопарку попередньо передбачається закладення 1,6 млрд грн. Зараз в Україні термінового оновлення потребують 1807 карет швидкої допомоги. МОЗ планує повністю закрити цю потребу у 2021-2022 рр. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool