реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Міністр спочилої культури

Міністр культури Ткаченко хоче посилити охорону "наших" пам"ятників ХХ ст. -- пам"ятників тоталітарних, бо їх теж робили українці.

Хочу сказати, що робили їх все ж громадяни СССР, навіть не УССР, бо остання була утворенням суто формальним. Хочу сказати панові Ткаченкові, що у пам"ятників тоталітарної доби є потужне лобі в особі РФ.

Нагадаю, що після того, як мерія Праги вирішила демонтувати пам"ятник Конєву, меру і кільком старостам чеської столиці виділили охорону через погрози вбивством. Авторами пам"ятника Конєву були чехи. Однак пражан це не зупинило. Демонтаж дорого коштує, тому треба виділити кошти на демонтаж залишків тоталітарних пам"ятників у Києві.

Думаю, що довкола Щорса не буде боротьби рівня Конєва, а Шойгу не вимагатиме повернення Щорса в РФ. Однак можна і Щорса, і Валєрія Чкалова з облущеною золотянкою і Зою Космодем"янську у міні платті відіслати Шойгу, якщо Шойгу не заперечуватиме. А загалом виділення коштів на порятунок совкових пам"ятників на тлі повного недофінансування сучасної української культури -- це цинізм і шкідництво.

Ткаченко -- міністр анахронічний, міністр вже почилої в бозі совкової і малоросійської культур.

Роксана ХАРЧУК



Теги:совкова культура, Олександр Ткаченко, Роксана Харчук, декомунізація, Щорс


Читайте також



Коментарі (0)
avatar