COVID-19: За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській та Закарпатській областях

Червень 29, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 1205 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 29 червня:

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 646 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 28 у дітей та 85 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 164 особи. Одужали за добу 93 особи, померли 18 осіб.

▪️ За останню добу проведено 9850 тестувань, з яких 6649 методом ПЛР,
3201 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (115) та Закарпатській (66) областях.

▪️ В Україні за останній місяць кількість випадків захворювання на пневмонію збільшилась більш ніж удвічі, переважна частина пневмоній — це ускладнення COVID-19. Наразі у країні фіксується більше 4 тисяч хворих з пневмонією на тиждень. Всі вони обов’язково проходять ПЛР-тестування, незалежно від наявності симптомів коронавірусної хвороби.

▪️ Міністр укотре закликав громадан дотримуватися рекомендацій МОЗ: носити маски в громадських місцях та місцях скупчення людей, не забувати про соціальну дистанцію, ретельно мити руки та користуватися дезінфектором. Як показав досвід, саме ці правила дозволяють стримувати поширення COVID-19.

▪️ Уже з 1 липня МОЗ розпочне дофінансування лікарень, які цього року отримали менше коштів порівняно з минулим. Відповідна постанова уряду про виділення медичним закладам антикризового пакету фінансування вступила в дію. Цього року 332 медичні заклади мали дефіцит фінансування в розмірі більше 50 відсотків від рівня минулого року.

▪️ Особи, які прибувають в Україну з тимчасово окупованих територій, повинні проходити самоізоляцію, встановивши додаток “Дій вдома”, або здати ПЛР-тест, який покаже відсутність коронавірусу. Самоізоляцію або обсервацію не потрібно проходити дітям, які приїжджають в Україну з непідконтрольних територій для складання ЗНО або вступу до українських вишів. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool