реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Зацвіте у Чернігові лаванда

Комунальне підприємство «Зеленбуд» щовесни прикрашає Чернігів різноманітними квітами.

Скажімо, на алеї, що веде до Катерининської церкви, уже стало традиційним буяння різнокольорових тюльпанів (на знімку). По місту виставляються великі вазони з незвичними для нас деревами – катальпами. Але цього року працівники з озеленення вирішили почати формувати клумби і з багаторічними квітами, оскільки площа насаджень збільшується. До того ж, деякі клумби будуть зі злакових рослин.

Цей напрямок цікавий і зараз доволі популярний, - каже керівник КП «Зеленбуд» Роман Старіков. – Такі квітники схожі на пейзажні – такі, які ми зустрічаємо на природі. Крім того, злаки стійкі до сонця, високої температури, не вимагають багато поливу. Ми підібрали сорти, які не вимерзають за наших погодних умов. Має бути гарно. Звісно, доглядати такі квітники все одно треба: відрізати суцвіття, якщо вони відцвіли, раз на кілька років розділяти кущі, підживлювати грунт. Але це трохи простіше, ніж висаджувати рослини кожен рік.

А квітник на бульварі Миру, біля школи №1, уже засаджено лавандою – поки що чернігівці ще не розібралися, що то за рослина, але спеціалісти запевняють, що буде красиво.

А біля Воскресенської церкви радуватиме око шавлія. Комунальники – озеленювачі дбають, щоб місто було в квітах не короткий весняний період, а ціле літо.
"Голос України"



Теги:катальпи, Чернігівська міська рада, Зеленбуд, лаванда


Читайте також



Коментарі (0)
avatar