На Кіровоградщині виявили недотримання умов зберігання замороженої рибної продукції

Травень 20, 2020 | Новини | Переглядів: 884 | Коментарі: 0

Фахівці Знам’янського районного управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини здійснили позаплановий захід державного нагляду (контролю) в одному з продовольчих магазинів торговельної мережі

Під час перевірки встановили порушення законодавства в сфері безпечності харчових продуктів.

Зокрема, риба морожена (скумбрія), що реалізується в магазині, частково має зовнішні пошкодження. Система простежуваності риби не забезпечена - при розміщенні мороженої скумбрії в морозильній вітрині знеособлено різні партії риби від різних виробників та з різними термінами придатності.

Також спеціалісти зафіксували, що в морозильній вітрині зберігаються разом дві партії риби мороженої з вимогами виробника до однієї не вище -18ᴼС, а до другої не вище -20ᴼС. При цьому фактична температура в морозильній вітрині становила -15ᴼС. Недотримання необхідних температурних режимів при зберіганні харчових продуктів може призвести до розмноження в них мікроорганізмів та формування токсинів.

Враховуючи все зазначене, Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надало суб’єкту господарювання припис про усунення виявлених порушень, невиконання вимог якого тягне застосування штрафних санкцій. Ситуація залишається на контролі Держпродспоживслужби Кіровоградщини.

Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool