реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Чернігівські артисти – про кримських татар

"Хто би розбив у серці в мене лід, якщо б не ти, любимий мій народ?" – ці слова кримськотатарського поета Сейтумера Еміна лягли в основу мистецького проекту, створеного артистами Чернігівського філармонійного центру до річниці депортації кримськотатарського народу із рідної землі.

"Сен олмасанъ, Азиз Халкъым, кимге керек бу Дюнья! Сен олмасанъ, эй, гузелим, оксюзим мен, Къырымда" – ці рядки знає кожен кримський татарин. А їх автор воював проти німецьких нацистів, був важко поранений, нагороджений багатьма орденами і медалями, але 18 травня 1944 року разом з усім своїм народом був насильно вивезений з Криму. В Узбекистані він став одним з лідерів кримськотатарського національного руху.

У день 76-х роковин трагедії артисти Чернігівського обласного філармонійного центру запропонували вслухатися в рядки "Сен олмасанъ...", перекладені сучасною бахчисарайською поеткою Наталією Наумовою. Учасниками меморіального мистецького проекту стали актор і режисер Олександр Лаптій, Нікіта Гірня (саксофон) та Дмитро Теребун (бас).

Відео поширене в мережі Youtube.

"Голос України"



Теги:Чернігівська філармонія, депортація кримських татар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar