реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Палій відбудеться штрафом?

Жителі Остерської та Деснянської громад мали змогу спостерігати, як 2 пожежні літаки, які відносяться до ДСНС маркою АН-32П, з ранку і до пізнього вечора літали по маршруту зі сторони Ніжина в бік Чорнобильської зони, де за вчорашніми повідомленнями горить більше 100 гектарів лісу.

За данними поліцейських, палієм виявився 27-річний житель села Рагівка, Київської області. Він задля розваги підпалив траву в трьох місцях, виникла пожежа, яка поширилась на ліс. Поліція відкрила кримінальне провадження за статею про знищення об'єктів рослинного світу. В разі визнання його винним, ця кваліфікація передбачає штраф, обмеження або позбавлення волі від двох до п'яти років.

Уявіть, скільки засобів, людских сил, техніки та авіації, коштів платників податків буде витрачено на гасіння такої пожежі. Цікаво, чим закінчиться ця історія! Тепер цей хлопець просто заплатить копійчаний штраф, який становить від 170 до 340 грн., чи його показово покарають і це буде наглядним прикладом для паліїв! Бо наразі вони винищують всі поля, луги, ліси по всій території України.

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА, запропонував парламенту розглянути питання, щодо збільшення штрафів від 42 тис. грн. От цікаво, це продовжується кожного року, але чому повинен якийсь там департамент обласної адміністрації проштовхувати те, що парламентарям необхідно було зробити вже давно!

Артем СЕВАСТЬЯН



Теги:палії, ДСНС, штрафи, Артем Севастьян, пожежа, Чорнобильська зона


Читайте також



Коментарі (0)
avatar