реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Перший випадок короновірусу виявлено на Чернігівщині

Про це повідомив голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко: «До Борзнянської районної лікарні госпіталізовано чоловіка з ознаками вірусної пневмонії. Еспрес-тест показав позитивний результат на наявність COVID-2019.Пацієнт поміщений до окремого боксу інфекційного відділення Борзнянської ЦРЛ. Перебуває під постійним наглядом лікарів, які діють відповідно до протоколів МОЗ».

Матеріали направлені до референс- лабораторії для підтвердження чи спростування діагнозу. Медики вивчають контакти хворого та поміщають його на двотижневу ізоляцію.

Загалом на Чернігівщині, як уточнив Андрій Прокопенко, 15 інфекційних відділень, що мають 200 ліжок. Там працюють 32 лікарі – інфекціоністи та 160 середніх медичних працівників. У лікарнях області є 136 апаратів штучної вентиляції легень, 71 наркозно- дихальних апаратів.

Досі в області не було підтверджених випадків захворювання на короновірус. Борзнянський же випадок також потребує підтвердження, про що влада обіцяє поінформувати додатково."Голос України"



Теги:Чернігівська ОДА, Борзна, короновірус, Андрій Прокопенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar