реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Термомодернізацію будинків відкладено

Про це повідомив на ранковій нараді в Чернігівські міськраді голова Владислав Атрошенко (на знімку). Причиною цього він назвав невизначеність з боку уряду: "У мене були зустрічі з цього приводу з Прем'єр-міністром України, і ми начебто оптимістично дивилися на це питання. Але минуло два місяці. Ми бачимо ризик того, що ця програма у цьому році навіть теоретично не може бути реалізованою. Неузгоджено механізм фінансування Фонду енергоефективності, а в нього засновники -- іноземці. Кабмін обіцяв спеціальну постанову, якою б адаптував відповідне технічне рішення. Але її наразі немає".

Планувалася термомодернізація п'яти багатоквартирних будинків у рамках Програми Держустанови "Фонд енергоефективності". Для цього спрощено її механізм впровадження заради участі ОСББ, проведено попередній енергетичний аудит. Місто планувало надати 30% вартості робіт задля участі в урядовій програмі, але невідповідності в урядовій пропозиції зупинили перспективу робіт на невизначений термін.

Міський голова Владислав Атрошенко уточнив: "Ми планували профінансувати за свій кошт термоаудит, взяти кредит, до прикладу, у державному "Укргазбанку" під розумні проценти на оці 30%. З міського бюджету компенсували б відсотки по кредиту, а саме тіло позики ОСББ повертало б протягом п'яти років у рамках тарифу".
"Голос України"



Теги:термомодернізація, уряд Гончарука, Владислав Атрошенко, енергоощадність


Читайте також



Коментарі (0)
avatar