реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чи полетять вантажі у Ніжин?

Нині у Ніжині вирішується амбітне завдання -- створення потужного авіаційного вантажного хабу. І першим завданням стоїть збереження залізничної гілки до аеропорту, яку "Укрзалізниця" хоче закрити. Тут пройдені передпроектні роботи для створення авіаремонтного заводу європейських гелікоптерів. Саме в Ніжині буде зведено новий корпус, де й розміститься сервісний центр AIRBUS.

Саме з ніжинського аеродрому піднімався у небо один з найбільших літаків у світі -- Ан-124 "Руслан". Це дозволяє злітна смуга завдовжки 3 000 метрів, яку й зараз підтримують у належному стані. Тут базується спеціальний авіаційний загін Державної служби з надзвичайних ситуацій. Але цивільного аеропорту немає.

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко переконаний у потребі відновлення літовища: "Як відзначають експерти, нині є великий запит на відновлення вантажних аеропортів. Особливо важливо використовувати їх для транспортування товарів, що швидко псуються (ліки, квіти, рослини, фрукти тощо) і товарів високої доданої вартості (електроніка). Ніжин є на перетині ще й автомобільних та залізничних шляхів, що теж сприятиме логістиці". "Голос України"



Теги:ДСНС, аеродром, Чернігівська ОДА, Ніжин, Андрій Прокопенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar