реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Про сало, гасову лампу і Академію наук

Прийшов один товаріщщ, котрий усе ще вважає, що українців вигадали в австрійському генштабі у 1914 році, й питає єхидно: "А чем таким могут гордицца украинцы? Что вы такого дали миру, кроме технологии засолки сала"?

Ну, шо ж. Оскільки пішло про сало, відповідаю.

Українець Іван Пулюй винайшов рентгенівське випромінювання, яке називав Х-променями. А німець Рентген у нього винахід тупо вкрав.

Українець Ігор Сікорський є батьком світового вертолітобудування. Правда, московська пропаганда зробила його "русским", но сам Ігор Іванович у листі до Василя Галича у 1933 році писав:

"Мій рід, який походить із села на Київщині, де мій дід і прадід були священиками, є чисто українського походження... ".

Українець Ігнатій Лукасевич разом з колегою львівським німцем Яном Зегом винайшли гасову лампу. Нею досі освітлюються деякі села на Росії, в яких досі немає електрики.

Українець Йосип Тимчик винайшов принцип кінескопу. На два роки раніше за Люм`єра та Складовского.

Федір Піроцький розробив технологію передачі електроенергії через залізний дріт. У 1881 році в Берліні поїхав перший трамвай, виготовлений компанією Siemens за схемою Піроцького.

А ще - рідкий струменевий скальпель і безкровний аналіз крові; рукавичку EnableTalk для людей з обмеженими можливостями; зварювання живих тканин і ще цілий список на півдесятка сторінок.

Просто адепти "Русского мира" історії не знають. На жаль, не дуже знають історії власної країни й власного народу й самі українці, бо тоді б не падали, уражені московською пропагандою.

Бо знали б, що саму Російську імперію побудували етнічні українці Безбородько, Розумовський, Прокопович, Кочубей, Яворський. Чомусь російські пропагандисти скромно замовчують те, що, наприклад, саме Феофан Прокопович писав статути для Петербурзьку академію наук та першого російського університету. Напевне допомогло вживання сала.

До речі, про сало... Я б не сміявся. Бо українське сало (як і "перцівка") є унікальним продуктом. Воно дає енергію. Воно чистить печінку та судини. Воно покращує пам`ять і запобігає інсультам. Солона шкуринка від сала є "українською віагрою".

І да - "кремлівським старцям", членам Політбюро практично кожного дня видавали на сніданок 20-50 грамів свіжого, або солоного сала в залежності від ваги тіла. І постачалося воно виключно з України.

Павло БОНДАРЕНКО



Теги:Павло Бондаренко, Сікорський, Пулюй, сало, рентген, Академія наук


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
И сейчас как и сто лет назад если в Украине появится какой нибудь изобретатель с очередной полезной идеей то он будет вынужден эхмигрироровать за границу в Россию или США чтобы реализовать свою идею на практике, потому что в Украине его идея сто лет никому не нужна.Здесь больше платят воякам ,волонтэрам ворам депутатам и чиновникам чем людям науки.А Ваня Пулюй сам виноват не надо было показывать своё изобретение Конраду Рентгену который оказался жуликом ловко использовавший чужую идею а надо было самому зарегистрировать своё изобретение.Утверждения афтора что все украинцы поголовно жрут сало для нас веганов звучит оскорбительно.Неплохо афтору хотя бы раз прочесть Библию ,там пишется о запрете есть чушку.
avatar