реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Глава церкви освятив 20 тисяч ікон "Покрови воїнської"

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 11 січня 2020 року звершив у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі столиці освячення ікон «Пресвятої Богородиці – покровительки українських воїнів».

Його Блаженству співслужили голова Синодального управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан та військові капелани.

Почесними гостями заходу стали Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, який активно сприяє медичній реабілітації українських військовослужбовців у себе на батьківщині, а також Командувач Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького, що дислокується у Любліні (Польща), полковник Дмитро Братішко і Командир 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького полковник Іван Гараз.

Наприкінці відправи Предстоятель помісної Української Православної Церкви звернувся до присутніх зі словом.

«Щойно ми з вами звершили освячення цих унікальних ікон Пресвятої Богородиці, які будуть передані нашим військовослужбовцям – захисникам Української держави. Ми як Церква завжди молимося за наших захисників, щоб Господь зберіг їхнє життя. Ми дбаємо, щоб наші воїни по особливому відчували духовну опіку. Зараз у нас є багато священнослужителів – капеланів, які достойно несуть подвиг підтримки наших славних новітніх героїв», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

Також Його Блаженство привітав пана Посла з прийдешнім державним святом Литви – Днем захисників свободи.

Згодом Митрополит Епіфаній вручив полковникам Дмитру Братішку та Іван Гаразу ікони «Пресвятої Богородиці – покровительки українських воїнів» і відзначив їх орденами святителя і чудотворця Миколая.

На завершення заходу Блаженнійший владика відповів на запитання представників ЗМІ.

Довідка:
Понад 20 тисяч копій ікони «Пресвятої Богородиці – покровительки українських воїнів» було виготовлено в рамках Всеукраїнської акції: «Воїни під покровом Богородиці», яку започаткувало Синодальне управлінням військового духовенства Православної Церкви України за підтримки відомого мецената Робертаса Габуласа, голови Благодійного фонду «Корона князів Острозьких» у грудні минулого року.
Мета акції – розповсюдити серед українських військовослужбовців ікони «Пресвятої Богородиці – покровительки українських воїнів», більш відомої у народі, як «Покрови воїнської».



Теги:російсько - українська війна, Україна - Литва, Покрова воїнська, Епіфаній, капелани


Читайте також



Коментарі (0)
avatar