реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Похорон та мітинг

Похорон та мітинг: у Прилуках попрощалися із 14-річним Денисом Чаленком. Родина Дениса наполягає на розслідуванні версії убивства

У Прилуках поховали 14-річного Дениса Чаленка. Кілька сотень людей - рідні, знайомі, однокласники Дениса, інші жителі міста - зібралися біля Стрітенської церкви. Тіло хлопця до Прилук з Києва, де проводили чергову екпертизу, привезли сьогодні. Дениса Чаленка знайшли мертвим увечері 29 жовтня на залізничних коліях в Прилуках. Поліція почала розслідування за фактом порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного транспорту, яке спричинило загибель людини. Батьки Дениса з цією версією не згодні – кажуть, їх сина могли убити.

Труну із тілом Дениса Чаленка виносять із церкви та одразу ставлять до катафалку. До людей звертається батько хлопчика, Віктор Чаленко.

«Я бачив, як дитину мою по-звірячому вбили, я звертався в правоохоронні органи, всюди дзвонив, кричав - вони мене не чули, відгороджувалися, що дитину поїзд збив. Я хочу, щоб взяли це пан Рябошапка, пан Президент під контроль, покарали правоохоронні органи, які не діяли, що вони все покривали, медексперти, всі слідчі, начальник міліції наш».

На похорон приходить виконувача обов’язків начальника міського відділу поліції Сергій Сторожук. Його зустрічають вигуками «ганьба».

Люди вимагають, аби він розповів, які наразі є результати розслідування загибелі Дениса Чаленка.
«Відповідно до вимог чинного законодавства, є певні терміни».

Версій сьогодні Строжук не називає. Каже, він розповідав про них учора під час зустрічі з місцевими жителями.
«Невстановлена на даний момент особа спричинила йому тілесні ушкодження. Одна з робочих версій. Друга версія – що трагічний випадок і дійсно людина потрапила під потяг. Третя версія – що було сфальсифіковано особою. Яка спричинила тілесні ушкодження, саму подію злочину. Тобто що дитину підкинули дійсно під потяг. Ці всі версії відпрацьовуються».

Володимир Білик, адвокат родини Чаленків: «Я вчора особисто дивився цю дитину, яку, я ще раз кажу, жорстоко вбили, навіть є сліди катування. І чому тоді той експерт, який проводив перший розтин дитини, цього не побачив? Де інші речові докази по цьому кримінальному провадженню? Чому вони не були направлені до Києва на повторну судово-медичну експертизу. Ці кістки, щоб дізнатися, яким чином наносилися ушкодження цій дитині. Чому батько за свої власні кошти наймає людей, щоб цю дитину везли на Київ і проводили повторну судово-медичну експертизу? Це держава, яка має захищати народ?»

Сергій Сторожук пообіцяв оприлюднити попередні результати розслідування у четвер, 7 жовтня, о 18-й. Сказав, стосовно прилуцьких поліцейських, які вели справу Дениса Чаленка досі, розпочато службове розслідування.
«Проводиться службове розслідування і буде дана оцінка всім діям, про проведене службове розслідування буде донесено до громадськості, і тих осіб, які будуть притягнуті до відповідальності. також буде оголошено особовому складу».

Нагадаємо, тіло чотирнадцятирічного Дениса Чаленка знайшли 29 жовтня увечері на залізничній колії у Прилуках. Перша версія поліції – хлопця збив потяг. Родина Дениса із цією версією не погоджується. Батько хлопця Віктор Чаленко стверджував: його сина спочатку вбили, а тіло кинули на колії. У четвер, 31-го листопада, з 6-ї вечора під Прилуцьким відділом поліції тривав мітинг. Там зібралися більше двох сотень людей, палили шини, увірвалися до відділу, вимагали незалежної експертизи та розслідування інших версії загибелі підлітка. Із натовпу люди викрикували, що до вбивства можуть бути причетними 4-ро 16-річних хлопців. Мовляв, за тиждень до загибелі Дениса вони надсилали на його телефон повідомлення з погрозами.

«Він мені ввечері повідомив, що заступився за дівчину. Йому погрожував якийсь хлопець. Нібито, що «я тебе приб’ю» - розповідав батько загиблого хлопця.

Тимчасового виконувача обов’язків начальника Прилуцького відділу поліції Олександра Яцика першого листопада відсторонили від виконання обов’язків, замість нього призначили Сергія Сторожука. Розслідування смерті Дениса Чаленка взяв під особистий контроль голова Нацполіції України Ігор Клименко.

Віктор КОШМАЛ



Теги:вбивство Дениса Чаленка, Прилуки, Віктор Кошмал


Читайте також



Коментарі (0)
avatar