169 поїздів затрималися цього року через несанкціоновані втручання в роботу пристроїв сигналізації та зв'язку

Листопад 06, 2019 | Новини | Переглядів: 983 | Коментарі: 0

Днями, через незаконне втручання невідомими у роботу релейної шафи прохідного світлофора №9 на перегоні Канатове – Трепівка, затримано 5 поїздів (з них 2 пасажирських) на загальний час 1 год. 34 хв.

За даним фактом ведеться слідство. Однак, з початку року зловмисниками скоєно вже 35 випадків розукомплектування 43 релейних шаф інфраструктури залізниці. Усі релейні шафи, крім основних замкових пристроїв, були обладнані додатковими запірними пристроями та схемами контролю сигналізації відкриття їх дверей.

Кожен випадок втручання призводить до виходу з ладу пристроїв автоблокування та автоматичної переїзної сигналізації, що цілодобово здійснюють та регулюють безперебійний, безпечний рух поїздів і автотранспорту.

Однак ситуація наближається до критичної, адже з геометричною прогресією зменшується і без того недостатній обмінний фонд приладів сигналізації, централізації та блокування.

Найголовніше чого не розуміють зловмисники – це загроза безпеці руху поїздів, а відповідно й пасажирів. Неможливо навіть передбачити до яких страшних наслідків у разі непередбачуваних обставин (поїзної обстановки, погодних умов, часу доби, способу втручання та пошкодження обладнання) можуть виникнути під час збою у роботі систем, що регулюють рух на станціях, перегонах, залізничних переїздах.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool